Foto: Reuters/Scanpix
Lai gan lielākoties valstī cenas pārtikas produktiem un dzērieniem ir augušas, Krievijas alkohola tirdzniecības regulators apstiprinājis degvīna minimālās pārdošanas cenas samazināšanu, vēsta Krievijas mediji.

Premjers Dmitrijs Medvedevs parakstījis dekrētu "Par cenu regulēšanu alkoholiskajiem dzērieniem", samazinot minimālo atļauto 0,5 tilpuma degvīna pudeles cenu no 220 rubļiem (3,4 ASV dolāriem) līdz 185 rubļiem (2,8 ASV dolāriem).

Kā norāda aģentūra "Itar-Tass", šī – par 15,9% - ir mūslaiku Krievijas straujākā degvīna minimālās cenas pazemināšana.

Jau vēstīts, ka pērnā gada nogalē Krievijas prezidents Vladimirs Putins deva mājienus valsts institūcijām, ka alkohols šobrīd valstī maksājot pārāk dārgi. "Degvīna cenas pieaugums noved tikai pie nelegālā alkohola patēriņa palielināšanās. Domāju, ka attiecīgajam valsts institūcijām par šo jautājumu derētu padomāt," minēja Putins.

"Itar-Tass" lēš, ka Krievija savā budžetā nelegālā alkohola tirdzniecības dēļ ik gadu neiekasē no 450 līdz 760 miljoniem ASV dolāru nodokļu ieņēmumos.

Ziņots, ka rietumu sankcijas, kas Krievijai piemērotas par Krimas aneksiju un konfliktu Donbasā, kā arī krītošās naftas cenas valsti novedušas pie smagām ekonomiskajām problēmām, tostarp rubļa devalvācijas, kapitāla un investoru aizplūšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!