Foto: Unsplash
Aizvadītajā nedēļas nogalē kriptovalūtu investori zaudējuši krietnu daļu savu ieguldījumu vērtības, pasaulē izplatoties bažām par jauno Covid-19 variantu, kā arī citu norišu dēļ, raksta ārvalstu mediji.

Sestdien "Bitcoin" stundas laikā saruka par gandrīz 10 tūkstošiem dolāru, sasniedzot 42 000 dolāru atzīmi, kas ir zemākais līmenis kopš septembra beigām. Kopumā "Bitcoin" dienas laikā saruka par 20%. Pēc tam gan "Bitcoin" nedaudz atguvās, pakāpjoties līdz 49 000 dolāru.

Kritums ietekmēja gandrīz visas lielākās kriptovalūtas, tostarp, "Ethereum" vērtība saruka no 4600 līdz 4132 dolāriem.

Saskaņā ar ekspertu aplēsēm, kriptovalūtu tirgus vērtība dienas laikā saruka par aptuveni 570 miljardiem dolāru.

Šīs nedēļas nogales izpārdošana ir pēdējā no vairākiem šajā gadā piedzīvotajiem pārsteigumiem kriptovalūtu tirgos, raksta "Yahoo Finance", un daļa investoru par šīm svārstībām ir nobažījušies. Tajā pašā laikā citi situāciju izmantojuši, lai iepirktos. Kā viens no piemēriem jāmin Salvadoras prezidents Naibs Bukele, kurš paziņojis, ka iegādājies papildu "Bitcoin".

Filozofiju "pirkt kriptovalūtas krituma laikā" balsta "Bitcoin" investoru pārliecība,ka, neatkarīgi no tā, cik straujš kritums tiek piedzīvots, kriptovalūta turpinās pieaugt ilgtermiņā, pateicoties valdībām, kas tērē naudu un labvēlīgai monetārajai politikai, kas izraisa inflāciju.

"Monetārās ekspansijas turpinās un pirktspēja nesamazinās, un šie faktori izraisīs aizvien lielāku interesi par kriptovalūtu," uzskata kriptovalūtas biržas "Okcoin" vadītājs Džeisons Lau.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!