Foto: Pixabay
Kriptovalūtu tirgus kapitalizācija pirmdien, 5. aprīlī, sasniegusi visu laiku augstāko līmeni – divus triljonus ASV dolāru, liecina datu un tirgus analītikas platformu "CoinGecko" un "Blockfolio" vērtējums. Pēdējo mēnešu laikā pieaugumu veidoja pieprasījums gan no institucionālajiem, gan privātajiem investoriem, vēsta "Reuters".

Pieaugumu izraisīja "Bitcoin", kas sasniedza savu kapitalizācijas rekordvērtību, nedēļu noturoties pie viena triljona dolāru atzīmes. Analītiķi norāda, kamēr "Bitcoin" vērtība būs virs 53 000 dolāru, kriptovalūta spēs saglabāt vienu triljonu dolāru lielo tirgus apjomu.

"Ethereum" vērtība, kas ir otra lielākā kriptovalūta pēc tirgus kapitalizācijas, pirmdien pieauga līdz 2103 dolāriem. "Ethereum" tirgus kapitalizācija sasniedza 244 miljardus dolāru.

"Interese par kriptovalūtām ir sākusi paplašināties, tai skaitā ne tikai par "Bitcoin" un "Ethereum"," teic "Bitfinex" tehnoloģiju direktors Paolo Ardoino. "Tā kā nozare turpina nobriest, sagaidām, ka pasaulē tiks radītas daudz vairāk uz blokķēdēm bāzētas lietotnes, un tas sakrīt ar intereses pieaugumu par alternatīviem aktīviem, jo tie kļūst vairāk gatavi tirgum."

Blokķēdes datu nodrošinātājs "Glassnode" pētījumā norāda, ka tas, ka "Bitcoin" tirgus kapitalizācija sasniegusi vienu triljonu dolāru, ir spēcīgs uzticības balsojums par "Bitcoin" un kriptovalūtām kopumā.

"Bitcoin" vērtība šogad pieaugusi par vairāk nekā 100%, bet "Ethereum" – par gandrīz 190%. Abi aktīvi ir ievērojami pārsnieguši tradicionāli ieguldījumu iespējas. To veicināja lielu uzņēmumu un investoru ienākšana kriptovalūtu pasaulē, tostarp "Tesla Inc" un "BNY Mellon".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!