Foto: Privātais arhīvs

Latvijas kompānija SIA "Spectrum Baltic" plāno importēt uz Lietuvu elektrību no Krievijas Kaļiņingradas apgabala, ceturtdien, 8. augustā, ziņu aģentūrai BNS apstiprināja Lietuvas Nacionālā enerģijas regulēšanas padomē.

Padomē informēja, ka "Spectrum Baltic" ir izsniegta nepieciešamā atļauja.

Lietuvas regulatora dokumenti liecina, ka Latvijas kompānija ir iesniegusi sākotnējo, nesaistošo elektrības pirkšanas-pārdošanas līgumu, kas parakstīts ar Krievijas valsts atomenerģijas kompānijas "Rosenergoatom" dibināto uzņēmumu "Baltijskaja AES", kas būvēja atomelektrostaciju (AES) Kaļiņingradas apgabalā.

AES būvdarbi tika apturēti 2013. gada maijā, ir pabeigta apmēram piektdaļa plānoto darbu. "Baltijskaja AES" nodarbojas ar elektrības tirdzniecību.

Krievijas ziņu aģentūra "Interfax" jūlijā vēstīja, ka "Rosenergoatom" plāno uz pieciem gadiem iekonservēt nepabeigto kodolstaciju un šim mērķim šogad atvēlēt 464 miljonus rubļu (6,4 miljonus eiro).

Lietuvas Nacionālā enerģijas regulēšanas padome paziņoja, ka "Spectrum Baltic" jau no šā gada februāra ir neatkarīga elektroenerģijas piegādātāja licence, bet importēt elektroenerģiju no trešajām valstīm kompānija var tikai, ja ir līgums ar šo valstu uzņēmumiem.

"Spectrum Baltic" reģistrēta 2015. gada martā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Elvīra Šaripova. 2018. gadā kompānijas apgrozījums bija 255 230 eiro, bet peļņa – 84 478 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!