Foto: AP/Scanpix
Francijas labējā partija "Nacionālā fronte", kuras līdere ir Marija Lepēna, deviņu miljonu eiro aizdevumu no Krievijas bankas saņēmusi par labvēlīgu attieksmi Krimas aneksijas jautājumā, liecina nopludinātu īsziņu teksti starp Maskavas amatpersonām un krievu diplomātu Francijā, vēsta portāls ”independent.co.uk”.

Jau vēstīts, ka Lepēna pērnā gada nogalē pirmajā Čehijas-Krievijas bankā saņēmusi 9 miljonu eiro kredītu. Tolaik partijas līdere paziņoja, ka aizdevums ir "tīras biznesa attiecības."

Sarakste, kas notikusi pēc Krimas aneksijas 2014.gada martā, starp krievu diplomātu ar segvārdu "Kostja" un Kremļa iekšlietu departamenta vadītāju Timuru Prokopenko, liecina, ka deviņu miljonu eiro aizdevums ir atlīdzība Lepēnai par attieksmi Krimas jautājumā, apgalvo arī ietekmīgais Francijas laikraksts "Le Monde".

Sarakste 2014.gada martā:

"Kostja": "Lepēna oficiāli atzinusi Krimas referenduma rezultātus."

Prokopenko: "Viņa nav nodevusi mūsu ekspektācijas."

"Kostja": "Tagad būtiskais uzdevums ir pateikties francūžiem. Tas ir svarīgi."

Prokopenko: "Jā. Super!"

Astoņus mēnešus vēlāk, kā norāda medijs, Čehijas-Krievijas banka Lepēnai izsniedza 9 miljonu eiro  aizdevumu, kas, kā raksta "Independent", ir tikai pirmais maksājums. Paredzams, ka ar bankas aizdevumiem, kas plānoti 40 miljonu apmērā, Lepēna finansēs 2017.gada prezidenta vēlēšanu kampaņu.

Foto: AP/Scanpix

"Kostjas" un Prokopenko saraksti medijiem nopludinājusi Krievijas politiska opozīcijas grupa, norāda "Independent". 

Savukārt "Le Monde" neoficālā informācija liecina, ka krievu diplomāts ir Vladimira Putina partijas "Vienotā Krievija" biedrs Konstantīns Rikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!