Foto: Publicitātes attēli

Modes tirdzniecības platforma "Zalando", kas kopš jūlija beigām darbojas arī Latvijā, no šā gada 20. septembra pievienosies Vācijas akciju tirgus indeksam "DAX" ("Deutsche Aktienindex").

Šādu lēmumu paziņoja "Qontigo" globālais indeksu nodrošinātājs SIA "STOXX". DAX ir vadošais Vācijas akciju tirgus indekss un aptver lielākos valstī kotētos uzņēmumus. "Zalando" 13 gadus pēc dibināšanas pievienosies Vācijas etalonzilajam mikroshēmu indeksam, kas kopš 2015. gada ir iekļauta "MDAX".

"Zalando", kas tika dibināts 2008. gadā Berlīnē, kopš IPO ir pastāvīgi nodrošinājis spēcīgu un rentablu izaugsmi un četrkāršojis savu uzņēmējdarbību no 2014. līdz 2020. gadam. "Zalando" ir modes mazumtirgotāju un pakalpojumu platforma, kas savieno aptuveni 45 miljonus aktīvo klientu ar vairāk nekā 4500 zīmoliem un partneriem.

"Zalando" turpinās koncentrēties uz izaugsmi, lai līdz 2025. gadam bruto preču apjomu (GMV) palielinātu līdz vairāk nekā 30 miljardiem eiro. Uzņēmums arī turpmāk vēlas apkalpot vairāk nekā 10% no kopējā Eiropas modes tirgus 450 miljardu eiro apmērā. Šim nolūkam "Zalando" turpinās ieguldīt klientu pieredzē, platformas pakalpojumos un infrastruktūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!