Foto: stock.xchng
Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's" naktī uz trešdienu pazemināja Itālijas suverēno valsts obligāciju kredītreitingu no līmeņa A2 līdz līmenim Aa2 ar negatīvu nākotnes prognozi, informē ārvalstu masu mediji, atsaucoties uz aģentūras paziņojumu.

Saskaņā ar "Moody's" principiem valsts vērtspapīru reitinga pazemināšana nozīmē arī valsts kredītreitinga pazemināšanu.

Itālijas vērtspapīru īstermiņa reitingu "Moody's" noteicis līmenī "Prime-1".

"Reitinga pazemināšana noslēdz 17.jūnijā sākot procesu," teikts aģentūras paziņojumā. Toreiz aģentūra brīdināja par iespējami Itālijas kredītreitinga pazemināšanu, norādot uz valsts strukturālajām problēmām, makroekonomisko situāciju, augsto valsts parāda līmeni un citām problēmām. Tomēr 17.septembrī "Moody's" pagarināja Itālijas kredītreitinga izskatīšanu uz mēnesi.

Kā reitinga pazemināšanas iemeslus "Moody's" min risku ieaugumu eirozonas valstīs ar lieliem valsts parādiem un visu Eiropas vienotās valūtas valstu uzticības kritumu finanšu tirgos. Tāpat aģentūra ņēmusi vērā valsts makroekonomiskos riskus, kā arī politisko un ekonomisko nenoteiktību.

"Negatīvā prognoze atspoguļo eirozonas ekonomiskos un finanšu riskus," teikts "Moody's" paziņojumā.

Jau ziņots, ka 20.septembrī otra starptautisko reitingu aģentūra "Standard&Poors" pazemināja Itālijas kredītreitingu no līmeņa A+ uz līmeni A. No līmeņa A-1+ uz A-1 tika pazemināts arī valsts īstermiņa suverēnais kredītreitings, abiem reitingiem nosakot negatīvu prognozi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!