Foto: AP/Scanpix

Harija Potera piedzīvojumu grāmatu sērijas autore Džoanna Roulinga ar pseidonīmu izdevusi jaunu kriminālromānu, bet vēlējās savu autorību paturēt noslēpumā. Kad noslēpums atklājies, pirmais grāmatas izdevums, kuru rotājis oriģināls Rolingas paraksts, šonedēļ pārdots par 4492 ASV dolāriem (2439,2 latiem), vēsta „The Business Insider”.

Ar Roberta Golbraita vārdu izdotais kriminālromāns "Dzeguzes aicinājums" (The Cuckoo's Calling) vēsta par privātdetektīvu, kas izmeklē kādas modeles pašnāvību.

Kad mediji vēl nebija atmaskojuši, ka īstā autore ir Roulinga, grāmatas izdevēji "Little, Brown Book Group" Golbraitu raksturoja kā bijušo karaliskās militārās policijas darbinieku, kurš kopš 2003.gada strādājis civilajā apsardzē.

Aprīlī izdotā grāmata iepriekš pārdota 1500 eksemplāros, bet dažu stundu laikā pēc laikraksta „Times" atmaskojošās publikācijas, pārdošanas apjomi vairākkārtīgi palielinājās, arī sasniedzot "Amazon" straujāk pārdoto grāmatu virsotni.

Grāmata ar oriģinālu Rolingas parakstu - „Roberts Golbraits" - tika pārdota šonedēļ par 4492 ASV dolāriem (2439,2 latiem) „AbeBooks" interneta vietnē, kurā aizvien pieejami vairāki eksemplāri ar oriģinālo rakstnieces parakstu. Pārdoti vairāki eksemplāri arī par nedaudz zemākām cenām. Sākotnēji, kad īstā autore vēl nebija zināma, grāmatas cena „AbeBooks" veikalā, kas specializējas retu un lietoto grāmatu tirdzniecībā, bija 26 ASV dolāri (14,2 lati). 

Roulinga ir vairāku balvu laureāte, tostarp Britu impērijas ordeņa kavaliere par ieguldījumu bērnu literatūrā, Francijas goda leģiona ordeņa ieguvēja, tāpat viņa saņēmusi Astūrijas Prinča un Hansa Kristiana Andersena apbalvojumus. Viņa atbalsta daudzus labdarības projektus caur savu trasta fondu "Volant", kā arī ir labdarības organizācijas "Lumos", kas cenšas uzlabot nabadzīgu bērnu dzīvi, dibinātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!