Foto: AP/Scanpix

Otrdienas vakarā pulksten 18 tiek plānota eirozonas līderu tikšanās, kurā tiks apspriesta situācija pēc Grieķijas referenduma, par to savā mikroblogošanas vietnes "Twitter" kontā svētdien paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Arī Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Fransuā Olands telefonsarunā vienojušies par nepieciešamību otrdien sasaukt Eirozonas līderu ārkārtas tikšanos, vēsta idevums "The Guardian".


Jau vēstīts, ka svētdien Grieķijā notika referendums par vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem. Saskaņā ar šobrīd pieejamajiem apkopotajiem rezultātiem, vairākums grieķu nobalsojuši "pret".

Saskaitītas 74,27% balsis: 61,60% vēlētāju referendumā teikuši "nē" starptautisko aizdevēju prasībām, bet tās atbalstījuši 38,40%.

Kā vēstīts, Eirozonas valstu finanšu ministri 27.jūnijā nolēma nepagarināt Grieķijas starptautiskā aizdevuma programmu pēc tās pašreizējā beigu termiņa 30.jūnija, reaģējot uz Grieķijas valdības lēmumu 5.jūlijā rīkot referendumu par kreditoru priekšlikumiem šīs programmas pagarināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!