Foto: Reuters/Scanpix

Naftas cenas pasaules tirgū otrdien turpina kritumu, ASV vieglās jēlnaftas "West Texas Intermediate" (WTI) cenai samazinoties zem 50 dolāriem par barelu saistībā ar iespējamu Irānas naftas piegāžu atgriešanos globālajā tirgū.

Londonas "Brent" jēlnaftas cena septembra piegādēm otrdien dienas vidus tirdzniecības sesijā samazinājās par 0,04 dolāriem un veidoja 56,62 dolārus (52,17 eiro) par barelu.

Savukārt WTI cena augusta piegādēm uz brīdi nokritās zem 50 dolāriem par barelu, reģistrējot zemāko līmeni pēdējo vairāk nekā trīs mēnešu laikā.

Tirdzniecības sesijas turpinājumā WTI cena palielinājās līdz 50,11 dolāriem (46,17 eiro) par barelu, kas gan arī ir par 0,04 dolāriem mazāk salīdzinājumā ar biržas slēgšanas brīdi pirmdien.

ANO Drošības padome pirmdien pieņēma rezolūciju, ar kuru oficiāli atbalsta vēsturisko vienošanos ar Irānu par tās kodolprogrammas ierobežošanu.

Pasaules lielvaras - ASV, Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija - un Irāna 14.jūlijā panāca vienošanos par Irānas kodolprogrammas ierobežošanu apmaiņā pret sankciju atvieglošanu.

Lielvalstu panāktā vienošanās ar Irānu paredzēs pakāpeniski atcelt pret Teherānu noteiktās sankcijas, kas atļaus valstij eksportēt vairāk naftas nekā patlaban.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!