Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Interneta spēļu vietne "Roblox" uz laiku atlikusi savu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), raksta ārvalstu mediji.

"Roblox" pieteikumu par akciju kotēšanas uzsākšanu iesniedza 19. novembrī, un vēl 1. decembrī apstiprināja plānus uzsākt kotēšanu līdz gada beigām. Taču tagad uzņēmums paziņojis, ka atceļ IPO līdz 2021. gadam.

Analītiķi iepriekš prognozēja, ka, ja "Roblox" šogad ieies biržā, tā vērtība varētu sasniegt 8 miljardus ASV dolāru, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējā privātā finansējuma piesaistes kārtā.

Tomēr pēdējā laikā vērojamie "Airbnb" un "DoorDash" panākumi likuši uzņēmuma vadībai pārdomāt turpmāko rīcību.

Jau ziņots, ka "Airbnb" akcijas cena pirmajā dienā pieauga vairāk nekā divas reizes, savukārt "DoorDash" vērtība palēcās par 86%.

Redzot, cik daudz finansējuma piesaistīja kompānijas, un kādu vērtību dienas beigās saņēma investori, izskatās, ka "Roblox" vadība secināja, ka pārāk daudz naudas tiks atstāts citu rokās. Kompānijas vadītājs Deivids Bažuki skaidrojis, ka, balstoties uz visu, ko uzņēmums līdz šim ir iemācījies, uzņēmums nolēmis vēl strādāt kopā ar konsultantiem, lai izvērtētu, kā kompānija var veikt uzlabojumus piedāvājumā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!