Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" nākusi klajā ar paziņojumu, ka sakarā ar koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" uzliesmojumu, kompānijai nāksies atcelt vairāk nekā 25% no Itālijas īsajiem reisiem, liecina paziņojums kompānijas mājaslapā.

Reisi tiks atcelti trīs nedēļu periodā no 17. marta līdz 8. aprīlim.

Visi pasažieri par atceltajiem reisiem ir brīdināti ar e-pasta un īsziņas starpniecību. Viņi var pieprasīt atmaksu, pārcelt uz citu datumu vai pārvirzīt lidojumu uz citām valstīm.

Kā ziņots, "Ryanair" šā biznesa gada trešajā ceturksnī, kas noslēdzās decembrī, strādāja ar 87,8 miljonu eiro tīro peļņu, salīdzinot ar 66,1 miljona eiro zaudējumiem attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts pirmdien publiskotajā lidsabiedrības paziņojumā. Peļņu galvenokārt nodrošinājuši veiksmīgie darbības rezultāti svētku sezonā.

Jau vēstīts, ka "Covid-19" uzliesmojuma un globālo pasākumu rezultātā, kas veikti, lai mazinātu vīrusa izplatību, ir ietekmēts pieprasījums pēc starptautiskiem gaisa pārvadājumiem. Aviosabiedrība "SAS" paziņojusi, ka aptur lidojumus uz un no kontinentālās Ķīnas, bet no 5. marta pārtrauks lidojumus arī uz Hongkongu.

Lai mazinātu kritušā pieprasījuma ietekmi, "SAS" īsteno vairākus izmaksu samazināšanas pasākumus. Īstermiņā samazinātā jauda mazinās ar lidojumiem saistītās izmaksas, piemēram, par aviodegvielu, lidostu un citas nodevas.

"SAS" īsteno arī citus pasākumus, piemēram, administratīvo un personāla izmaksu samazināšanu, īres iesaldēšanu un nekritiski svarīgo projektu, mārketinga un reklāmas kampaņu atlikšanu. Pasākumi, kas saistīti ar personāla izdevumiem, var ietvert pagaidu atlaišanu, brīvprātīgus atvaļinājumus, priekšlaicīgu pensionēšanos vai citas iniciatīvas.

Ņemot vērā neskaidrību, kas saistīta ar vīrusa uzliesmojumu un tā ietekmi uz kopējo gaisa pārvadājumu pieprasījumu, "SAS" arī atsauc savas 2020. finanšu gada pamatnostādnes, kas prezentētas 2019. gada 5. decembrī. Šajā posmā vēl ir pāragri novērtēt pilnīgu ietekmi uz "SAS" darbību un finanšu, tāpēc nav iespējams sniegt precīzākas norādes, norāda aviokompānija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!