Foto: Publicitātes foto
Slepenās karjeras lietotnes izstrādātājs, jaunuzņēmums "MeetFrank", ceturtdien, 5. decembrī, paziņoja par 1,5 miljonu eiro finansējuma piesaistīšanas kārtas noslēgumu, kuru vadīja investori "Karma.vc", "Enern VC", "Change Ventures" un "Hummingbird". "MeetFrank" izmantos šo kapitālu, lai laistu klajā jaunu "relocation without location" funkciju, kas atvērs starptautiskās robežas un palīdzēs globāla mēroga speciālistiem pārcelties darba nolūkos, informē uzņēmums.

Globālā mērogā netiek apmierināts pieprasījums pēc talantīgiem cilvēkiem. Saskaņā ar "Hays" pētījumu talantu neatbilstības – atšķirības starp darba devēju meklētajām prasmēm un darba kandidātu vidū pieejamajām prasmēm – palielinās un var ievērojami kavēt uzņēmējdarbības izaugsmi.

"MeetFrank" ir slepena karjeras lietotne, mašīnmācīšanās un tērzēšanas robotprogrammatūras kombinācija, kas anonīmi saista uzņēmumus ar talantīgākajiem cilvēkiem, izmantojot tādu informāciju kā sagaidāmā alga, prasmju kopums un pieredze, tā arī palīdz atrisināt neatbilstību problēmu ar jauno "relocation without location" funkciju.

"MeetFrank" filozofija balstās uz to, ka labākos speciālistus veiksmīgāk piesaista mērķi, nevis atrašanās vieta. Kandidāti tagad var viegli atklāt jaunas iespējas ārzemēs, un uzņēmumi ārpus vietējā talantu loka atrod kandidātus, kas vislabāk atbilst viņu prasībām.

"Speciālisti ir gatavi pārvākties īstās izdevības dēļ, bet vairumā gadījumu īstā izdevība nekad nerodas. Darba iespējas ārpus ekosistēmas bieži nav pieejamas, un globāla mēroga talanti nezina, kādas ir viņu iespējas pasaules mērogā. Turklāt uzņēmumi palaiž garām labākos kandidātus, jo nezina, kā viņus sasniegt," saka "MeetFrank" izpilddirektors Kārels Holms (Kaarel Holm). "Mēs vēlamies savienot cilvēkus ar uzņēmumiem, kas atbilst viņu uzskatiem, vērtībām un mērķiem. Pašlaik globāla mēroga speciālistu datubāzes pārāk daudz uzmanības pievērš atrašanās vietai, nevis labāko darbinieku piesaistīšanai," viņš turpina.

Lietotājiem nav jānorāda savs īstais vārds vai kāda cita identificējama personas informācija, lai saņemtu piedāvājumus no potenciālajām darba vietām. Jaunuzņēmums vēlas darba tirgū ienest caurskatāmību ar tiešiem algas piedāvājumiem un palīdzēt pasīviem darba meklētājiem novērtēt savas darba iespējas, neziņojot esošajam darba devējam par darba meklēšanu.

"Enern VC" vadītājs Filips Popovičs (Filip Popovic) uzskata, ka "MeetFrank" izveidojis platformu, kas būtiski izmainīs to, kā speciālisti pārceļas un iegūst darbu visā pasaulē. Savukārt darba devēji varēs atrast piemērotus kandidātus un arī atbilstoši savam ģeogrāfiskajiem izvietojumam vienā platformā, kas būs ļoti svarīga talantu piesaistīšanā.

Līdz šim "MeetFrank" kopējais finansējums bija 2,4 miljoni eiro, un tam pašlaik ir vairāk nekā 265 000 lietotāju. Jaunuzņēmuma lielākie tirgi ir Somija, Igaunija, Latvija, Lietuva un Vācija. "MeetFrank" dibināts 2017. gadā, un tā galvenā mītne atrodas Tallinā, Igaunijā. Pakalpojums tika laists klajā kā oficiālā darbā pieņemšanas platforma "Slush 2017" vajadzībām. Darbā pieņemšanas pakalpojumu izmantojuši tādi uzņēmumi kā "Futurice", "Wolt", "Accenture", "Smartly" un "Bolt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!