Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģijas naftas uzņēmums "Statoil", kas ir ļoti ietekmīgs spēlētājs arī Latvijas naftas produktu tirgū, piektdien, 7. februārī paziņojis, ka pārskata iepriekš noteiktos uzņēmuma ražošanas jaudu paplašināšanas mērķus un pamatīgi samazinās investīciju apjomu, kas līdz 2020. gadam tiks ieguldīts "Statoil" paplašināšanā.

CNBC, atsaucoties uz "Statoil" paziņojumu vēsta, ka laika posmā no 2014. līdz 2016. gadam plānoto investīciju apjoms samazināts par 5 miljardiem ASV dolāru.

Tāpat kompānija plāno, sākot no šā gada ieviest dividenžu izmaksu reizi ceturksnī un sola, ka nākotnē tā aktīvāk pievērsīsies akciju atpirkšanai.

"Delfi" jau ziņoja, ka sarežģītus laikus šobrīd piedzīvo arī naftas gigants "Royal Duch Shell", kura peļņa pērnā gada pēdējā ceturksnī izrādījusies teju uz pusi zemāka nekā 2012. gada pēdējā ceturksnī - kompānija nopelnījusi tikai 2,9 miljardus ASV dolāru.

"Royal Duch Shell" vadību no šā gada janvāra ir pārņēmis Bens van Bordens, bet kompānijas iepriekšējais vadītājs paziņoja par atkāpšanos vēl pērn, kad kļuva zināms, ka "Royal Duch Shell" peļņa sākusi ievērojami kristies.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!