Viens no "Tallink" īpašniekiem un padomes priekšsēdētājs Enns Pants uzskata, ka uzņēmuma vadība krīzē ir strādājusi labi. Somijas valdība, viņaprāt, ir rīkojusies daudz nesaprotamāk nekā Igaunijas valdība.

Intervija ar Ennu Pantu (Enn Pant) notika ceļā no Tallinas uz Helsinkiem. Tālāk braucām uz kuģu būvētavu Raumā. Tur "Tallink" jaunākais kuģis "MyStar" tika ielaists ūdenī un iesvētīts. Pants iepriekš vēstīja, ka koronavīruss "Tallink" 2020. gadā nesa gandrīz 200 miljonu eiro zaudējumus. 2019. gadā uzņēmums strādāja ar peļņu. Pants raugās nākotnē, bet saka, ka tuvākajā laikā uzņēmums lielas investīcijas nevarēs veikt. Ja iepriekšējās krīzes laikā tika pārtraukta "Tallink City" attīstīšana, tad tagad tika pārtraukta Tallinas Pilsētas halles atjaunošana.

Kāda ir "MyStar" nozīme "Tallink"?

Šis kuģis tika tik ilgi plānots. Tur neko nevar padarīt, ka tas tapis šādā laikā. Bet tas liecina, ka mums ir plāni, kā virzīties uz priekšu. Beidzot mēs pārvarēsim koronavīrusa ņemšanos, un dzīve ies uz priekšu.

Kolēģi paspēja jau uzrakstīt, ka "Tallink" ir uz bankrota sliekšņa. Kā uz to skatījāties?

Skanīgi virsraksti un vārdi ir tie, kurus mediji šobrīd meklē. Arī iepriekš ir darītas tādas lietas, un tas mani nepārsteidza.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!