Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kijevas noteiktais tirdzniecības embargo okupētajām Donbasa teritorijām negatīvi ietekmēs valsts iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu, paziņojusi valsts centrālā banka.

Ņemot vērā blokādes sekas, tā samazinājusi valsts iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozi šim gadam no 2,8% līdz 1,9%.

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) pirmdien neapstiprināja starptautiskā aizdevuma daļas maksājumu Ukrainai viena miljarda ASV dolāru apmērā, lai izvērtētu ietekmi, kāda ir Ukrainas noteiktajam kravu pārvadājumu aizliegumam pāri frontes līnijai uz okupētajiem Donbasa rajoniem un no tiem..

Ukrainas Finanšu ministrija norādījusi, ka SVF valdes sēde atlikta, jo nepieciešams precizēt makroekonomiskos rādītājus saistībā ar tirdzniecības blokādes noteikšanu Doņeckas un Luhanskas apgabalu okupētajām teritorijām.

SVF vairākkārt ir atlicis kārtējo maksājumu piešķiršanu Ukrainai noi 17,5 miljardu dolāru vērtās programmas, izsakot pretenzijas Ukrainas valdībai par tās ekonomisko politiku.

15.martā Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome nolēma pārtraukt kravu pārvadājumus pāri frontes līnijai uz okupētajiem Donbasa rajoniem un no tiem. Šāds lēmums pieņemts, reaģējot uz pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" varasiestāžu īstenoto Ukrainā reģistrēto uzņēmumu pārņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!