Foto: Shutterstock

Ar Kauņas mēra Visvalda Matijošaiša ģimeni saistītais koncerns "Vičiūnu grupe", kas ir viens no Lietuvas lielākajiem pārtikas ražotājiem, atradis piecus iespējamos pircējus savam biznesam Krievijā, paziņojusi grupa.

Vienlaikus uzņēmums atsakās prognozēt, kad varētu tikt pabeigta reāla pārdošana un atteikšanās no uzņēmējdarbības Krievijā.

Kā informēja "Vičiūnu grupe", auditorkompānijas EY eksperti ir sagatavojuši sarakstu ar pieciem iespējamiem pircējiem, atzīstot, ka process ir ieildzis, jo tika pārbaudīti interesentu patiesā labuma guvēji.

Aprīļa sākumā "Vičiūnu grupe" ģenerāldirektors, Kauņas mēra dēls Šarūns Matijošaitis paziņoja, ka Krievijas tirgu grupa varētu atstāt trīs līdz četru mēnešu laikā.

Iespējamie pircēji ir ieinteresēti iegādāties visu uzņēmējdarbības infrastruktūru, informēja kompānijā, norādot, ka runa nav tikai par ražošanu, bet arī biznesa kontaktiem, zīmoliem un darbaspēku.

Pašlaik potenciālie pircēji iepazīstas ar "Vičūnu grupe" biznesa Krievijā visaptverošiem finanšu datiem, kā arī tiek apmeklēta ražotne Kaļiņingradā, kur tiek veikti arī auditi.

"Vičiūnu grupe" uzsvēra, ka Lietuvā vai Ukrainā pārdotā produkcija pilnībā tiek ražota rūpnīcās Eiropas Savienībā, bet Kaļiņingradā ražotais nonāk austrumu tirgos.

7.martā grupa paziņoja, ka apturēs darbību Krievijā, kuras karaspēks iebruka Ukrainā. Kopš iebrukuma esot apturētas visas investīcijas ražošanā, loģistikā, tirdzniecībā, kā arī sponsorēšanas un mārketinga kampaņās Krievijā.

Pētnieciskās žurnālistikas centrs "Siena" iepriekš vēstīja, ka "Vičiūnu grupe" pērn subsīdijās no Krievijas valdības saņēmusi ap 13,77 miljoniem eiro.

"Vičiūnu grupe" galvenā un vienīgā akcionāre ir slēgtā akciju sabiedrība "VG Holding". Puse tās akciju pieder Kauņas mēram, otra puse - Pluņģes rajona pašvaldības padomes loceklim Ļudam Skierum, un to vada mēra dēls Šarūns Matijošaitis, kurš, tāpat kā viņa brālis Daiņus, ir arī Kauņas pilsētas padomes loceklis.

"Vičiūnu grupe" pārvalda arī uzņēmumu Ukrainā, tā filiāles darbojas Kijevā, Harkivā, Dnipro, Odesā un Ivanofrankivskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!