Foto: Publicitātes foto

Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) produktu un sadzīves tehnikas izplatītājs "Elko grupa" ir parakstījis līgumu par visu meitasuzņēmumu Krievijā kapitāldaļu pārdošanu un uzsācis operacionālu un tehnisku biznesa procesu atdalīšanu, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

"Elko grupa" ir saņēmusi visu iesaistīto pušu atļauju atsavināt pārdošanas ceļā divus meitasuzņēmumus Krievijā – "Elko plus" un "Tirdzniecības nams "Absolut"". Īpašnieku maiņa oficiāli reģistrēta 25. aprīlī.

Uzņēmums norāda, ka jau kopš kara sākuma Ukrainā "Elko grupa" ir pārtraukusi preču piegādes Krievijas tirgum. "Sankciju un sabiedrības spiediena ietekmē arī vairāki vadošie IT ražotāji ir paziņojuši par politisku lēmumu pamest Krievijas tirgu," teikts "Elko grupa" paziņojumā.

Līdz ar "Elko grupas" Krievijā esošo meitasuzņēmumu īpašnieku maiņu ir uzsākta arī attiecīgo aktīvu nodošana un biznesa procesu nodalīšana gan operacionāli, gan sistēmiski. Šim procesam ir noteikts pārejas periods un tas tiks īstenots pa posmiem viena gada laikā.

Uzņēmums atzīmē, ka darījuma rezultātā samazināsies ne tikai riski, kas ir saistīti ar Krievijas tirgu, bet arī "Elko grupas" bilance kļūs labāk kapitalizēta. Uzņēmums sagaida, ka uzlabosies koncerna pašu kapitāla īpatsvars un procenta seguma rādītāji, samazināsies aizņemto līdzekļu īpatsvars, tiks novērsts Krievijas rubļa valūtas risks un samazināsies kopējie pamatdarbības izdevumi, ļaujot netraucēti turpināt uzņēmējdarbības attīstību citos tirgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!