Foto: Publicitātes foto

AS „Ventspils nafta“ grupas lielākā akcionāra „Vitol“ ienākumi 2012.gadā sasnieguši 303 miljardus ASV dolāru (163 miljardus latu), kas ir par 6 miljardiem ASV dolāru (3,23 miljardiem latu) vairāk, nekā 2011.gadā, portālu “Delfi” informēja uzņēmuma preses pārstāvji.

Pieaudzis arī „Vitol" grupas naftas un naftas produktu tirdzniecības apjoms, kas 2012.gadā sasniedza 273 miljonus tonnu. Salīdzinājumam  2011.gadā tas bija 264 miljoni tonnu. Šajā apjomā netiek iekļauta dabasgāze (1,430 teravatstundas), elektrība (178 teravastundas), akmeņogles (25,2 miljoni tonnu), oglekļa kvotas (113,5 miljoni tonnu) un ķimikālijas.

„Vitol" biznesa pamatā ir enerģijas fiziskā tirdzniecība un loģistika, kā arī pagājušogad „Vitol" bija viens no lielākajiem spēlētājiem kuģošanas biznesā - kopumā veikti gandrīz 5500 frakta reisi, piegādājot naftu un naftas produktus visā pasaulē.

Tāpat "Vitol" joprojām izvērtē jaunas investīciju iespējas dažādos enerģētikas biznesa sektoros. Arī 2012 gadā īstenotas virkne dažādu projektu Āfrikas tirgū, Šveicē, Vācijā, ASV un citur.

„Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kuros uzņēmuma darbības rezultātus  pozitīvi ietekmēja dažu aktīvu pārdošana, 2012. gada stabilie finanšu un darbības rezultāti skaidri parāda mūsu galvenās pamatdarbības - tirdzniecības - rezultātus. Šis bija gads bez priekšrocībām, ko sniedz tirgus struktūra vai naftas cenu svārstības, un tirgū turpināja palielināties konkurence un bija grūtāk gūt peļņu," uzsver "Vitol Group" prezidents Īans Teilors.

Teilors norāda, ka 2013.gadā pieprasījumu pēc naftas joprojām ietekmēs problēmas vājākajās Eiropas ekonomikās.

"Vitol Group" ietilpstošajam uzņēmumam "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" pieder ap 49,5% AS "Venstpils nafta" akciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!