Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ja turpināsies dabasgāzes deficīts, Eiropas lielākais autoražotājs "Volkswagen AG" varētu pārcelt ražošanu no Vācijas un Austrumeiropas, raksta "Bloomberg".

Uzņēmums ceturtdien paziņoja, ka ražošanas pārcelšana ir viena no iespējām vidējā termiņā, ja gāzes deficīts turpināsies ilgāk par šo ziemu. Autoražotājam ir lielas rūpnīcas Vācijā, Slovākijā un Čehijā, kas ir starp Eiropas valstīm, kuras visvairāk ir atkarīgas no Krievijas gāzes.

"Vidējā termiņā mēs fokusējamies uz lielāku lokalizāciju, ražošanas jaudu pārvietošanu vai tehniskām alternatīvām, līdzīgi kā ierasto praksi saistībā ar problēmām, kas saistītas ar pusvadītāju trūkumu un citiem neseniem piegādes ķēdes traucējumiem," sacījis "Volkswagen" iepirkumu nodaļas vadītājs Gengs Vu.

Krievijas lēmums apturēt gāzes piegādes Eiropai ir radījis bažas, ka Vācija varētu būt spiesta normēt savus degvielas apjomus.

Vācijas plastmasas ražotājs "Covestro AG" šoziem neparedz gāzes deficītu, taču vienlaikus neveiks investīcijas izaugsmei Eiropā augsto enerģijas izmaksu dēļ, norāda kompānijas izpilddirektors Markuss Steilemans. Izaugsmes tirgi galvenokārt ir Āzijā, kur cenas ir ievērojami zemākas, viņš atzinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!