Viedtālrunis un planšetdators – tie datori, tikai miniatūrā formā. Un uz tiem var spēlēt tās pašas datorspēles, kuras kādreiz debitēja spēļu automātos, datoros vai spēļu konsolēs. Daudzas no tām ikviens no mums vēl atceras. Lūk, 10 piemēri.

Jāatzīmē, ka vairums no šīm spēlēm darbosies arī ne uz visjaunākajām un visdārgākajām viedierīcēm. Un dažas no šīm spēlītēm pieejamas bez maksas vai arī nosacīti bez maksas (ar nopērkamām papildus opcijām pašā spēlē), kaut arī dažkārt aplikāciju uzreiz nopirkt par pilno cenu un pēc tam nesaskarties ar uzmācīgajiem izstrādātāja piedāvājumiem spēles laikā.

Pac-Man – iOS un Android

Laika zaglis, viegli apgūstama un rada nožēlu ne tikai par bezjēdzīgi nosisto laiku, bet arī tām monētām, kuras tajos tālajos gados šīs spēlītes dēļ aprija spēļu automāti.

Android: PAC-MAN 256 (bezmaksas)
iOS: PAC-MAN Lite (bezmaksas).

Sonic The Hedgehog – Android

Leģendārs personāžs leģendārā "Sega" kompānijas spēlē. Atceraties, bija tādi spēļu kārtridži? Arī mūsdienu viedierīču versijā spēlīte saglabājusi savu oriģinālo dvēseli.

Android: Sonic The Hedgehog (€2,64).

RollerCoaster Tycoon 3 – iOS

Mobilā versija ir maksimāli tuvu tam variantam, kādu daudzi spēlēja vēl bērnībā. Atšķirībā no ceturtās versijas, kas arī pieejama "iOS" operētājsistēmas viedierīcēm, tajā nav kaudzes virtuālo iepirkumu, kas citādi kavē jūsu progresu spēlē. Vienreiz samaksāji un esi brīvs!

iOS: RollerCoaster Tycoon 3 (€4,99).

Final Fantasy VII – iOS

Kuriem patiešām patika šī spēle, nepažēlos samērā augsto samaksu, ko par to prasa spēles izstrādātāji. Jo tagad atšķirībā no oriģināla tā vienmēr būs tuvu jūsu sirdij (lasi – kabatai).

iOS: Final Fantasy VII (€15,99).

Grand Theft Auto – iOS un Android

Visa GTA klasika ir pieejama arī viedierīcēm – gan "Vice City", gan "San Andreas", gan "Chinatown Wars" versijā. Izvēlies sev tīkamāko un traucies ar svešiem spēkratiem dažādās misijās.

Android: Grand Theft Auto: Vice City (€4,40), Grand Theft Auto: San Andreas (€6,16), GTA: Chinatown Wars (€4,40).
iOS: Grand Theft Auto 3 (€4,99), Grand Theft Auto: Vice City (€4,99), Grand Theft Auto: San Andreas (€6,99), Grand Theft Auto: Chinatown Wars (€4,99).

DOOM Classic – iOS

"Doom" mobilā versija ir praktiski oriģinālās datorspēles kopija un atsauc atmiņā pagātnes negulētās naktis un monstrus, kurus, neatlaižot peles klikšķi, jāšauj nost atkal un atkal.

iOS: DOOM Classic (€4,99).

Myst un Riven – iOS

Šīs abas klasiskās piedzīvojumu datorspēles bija sava laika šedevri. Tādas tās ir arī šodien – šīs datorspēles nenoveco. Turklāt šo spēļu grafika izskatās pieklājīgi arī pēc mūsdienu standartiem.

iOS: Myst (€4,99), Riven: The Sequel to Myst (€3,99).

Mega Man X – iOS

Kvēlākie "Mega Man X" spēles fani sūkstās par sīkajām izmaiņām, kas ieviestas, šo spēli pārnesot uz "iOS" operētājsistēmu. Tomēr ierindas spēlētājs šīs izmaiņas pat nepamanīs. Atpakaļ nākotnē!

iOS: Mega Man X (€4,99).

Baldur’s Gate – iOS un Android

Viena no nedaudzajām spēlēm šajā sarakstā, kuru labāk spēlēt uz planšetdatora. Šī ir klasiska lomas datorspēle, kas tagad pieejama arī uz mobilajām ierīcēm.

Android: Baldur's Gate Enhanced Edition (€6,80), Baldur's Gate II Enhanced Ed (€6,80).
iOS: Baldur's Gate:Enhanced Edition (€9,99), Baldur's Gate II:EE (€9,99).

SimCity – iOS un Andorid

Diemžēl leģendārā "SimCity 2000" uz mobilajām ierīcēm nav, bet arī tas, kas no "SimCity" sērijas datorspēlēm ir pieejams, ir gana labs. Var pat teikt, ka šīs spēles versijā ir viss, lai virtuālie pilsētu vadītāji nejustos apdalīti.

Android: SimCity BuildIt (bezmaksas).
iOS: SimCity BuildIt (bezmaksas).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!