Foto: Reuters/Scanpix

"Apple" ierīcēs ar iOS 8 un 9, kas balstītas uz 64-bitu procesoriem A7, A8, A9 un A9X, atrasta kļūda, kas ļauj jebkuram lietotājam pārvērst "Apple" viedierīci par pilnīgi nelietojamu "ķieģeli" ar spīdīgu logotipu.

raksta "Reddit", viss, kas nepieciešams, - uzstādīt datumu uz 1970. gada 1. janvāri, bet pēcāk pārstartēt ierīci. Tā vietā, lai ieslēgtos, uz ierīces ekrāna parādīsies "Apple" logo un nekas vairāk nenotiks.

Kļūda nostrādā ne visiem - populārākā teorija vēsta, ka "iPhone" pārvēršas par "ķieģeli" tikai tajā gadījumā, ja atrodaties tajā laika joslā, kas pēc noteikta izskaitļošanas procesa padara laiku "negatīvu". Jebkurā gadījumā, "Techlife" neiesaka visu šo procesu pārbaudīt uz savas ādas.

Jāteic, ka tehniski attīstīti jokdari tīklā var mainīt NTP-serveri, no kura "iPhone" saņems "vajadzīgo" datumu automātiski. Bet tādā gadījumā ierīci nepieciešams arī pārstartēt.

Ko darīt, ja esi iekritis šāda "joka" lamatās

Diskusijā "Reddit" izvirzīts pieņēmums, ka, ja paies noteikts stundu laiks (pietiekošs, lai ierīces laika uzskaite pārietu pozitīvās vienībās), "iPhone" tomēr ieslēgsies. Šādam pieņēmumam par labu nospēlēja kāds veiksmīgs lietotāja piemērs - pēc piecām stundām viņa "iPad" tomēr atdzīvojās. Ieslēdzot, protams, lēnāks, bet pietiekami atsaucīgs, lai nomainītu laiku.

Tādēļ kā variants - vienkārši nogaidīt. Iespējams, jūsu viedierīce atdzīvosies.

Kompānija "Apple" pagaidām nav komentējusi problēmu, taču piedāvā iespēju ASV "nederīgos" telefonus mainīt ar garantijas talonu.

Lūk, vēl kāda iespēja, kuru labāk pašrocīgi nemēģināt:

Kā atklāta kļūda?

Varētu likties dīvaini, ka šo kļūdu atklāja - kuram gan ienāktu prātā mainīt datumu uz 1970. gada 1. janvāri? Izrādās, ka kļūda noteikta nejauši. "iOS 9.3 Beta 3" atklājās problēmas ar laika atspoguļošanu, tāpēc kāds lietotājs cītīgi ievadījis dažādus datumus ar cerību rast risinājumu. Ņemot vērā, ka "laika atskaites punkts" UNIX sistēmā skaitās tieši 1970. gada 1. janvāris, ziņkārīgais lietotājs neapšaubāmi ievadīja arī šo datumu. Kļūdu ar laika norādīšanu tā arī neizdevās labot, bet pārvērst ierīci par "ķieģeli" gan.

Tad šis pats zinātkārais lietotājs uzrakstīja par to internetā, domājot, ka tā ir kārtējā "iOS 9.3 Beta 3" kļūda. Attiecīgi arī citi lietotāji nolēma pārbaudīt šo teoriju praksē, tādējādi pārvēršot savas ierīces par neko.

Mēģinājumi pārstartēt ierīces ar "rūpnīcas oriģinālajiem iestādījumiem" arī nelīdzēja. Tāpēc šie paši lietotāji rakstīja citos diskusiju forumos, kur viņiem citi lietotāji tāpat nenoticēja un pašrocīgi mēģināja pārbaudīt šādu atklājumu.

Jau smejaties? Bet mēs vēl neesam nokļuvuši pat līdz labākajai stāsta daļai! Kāds ļoti centīgs "iPhone" lietotājs nolēma savu bezvērtīgo "iPhone" aiznest uz "Apple" firmas veikalu, kur atrodas tā saucamais "Genius Bar" - palīdzības dienests. Šī paša dienesta darbinieks arī nenoticēja un nolēma pārbaudīt kļūdu uz personīgās ierīces. Rezultātā - remontam nosūtīts gan klienta, gan darbinieka viedtālrunis.

Pats galvenais - noticiet mums un nemēģiniet pārbaudīt kļūdu uz savām ierīcēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!