Foto: LETA

Ja nenotiks kaut kas neparedzēts, tad jau šī gada septembrī "Apple" prezentēs jaunu viedtālruni ar iespējamo nosaukumu "iPhone 7". Baumas un satraukums par jaunā telefona izskatu un "pildījumu" rezonē visā internetā, un jo tuvāk šis zīmīgais mēnesis, jo vairāk informācijas nokļūst līdz "Apple" entuziastiem. Cik daudz mēs zinām par ierīci trīs mēnešus pirms tās relīzes?

Dizains

Par to, ka standarta 3,5 mm ligzdai "iPhone" var teikt "atā-atā" runā arvien biežāk. Pagaidām gan vēl līdz galam nav skaidrs, kas nāks tās maiņā - "Smart Connector" no "iPad Pro" vai vispār "nekas" un "iPhone" iesoļos bezvadu austiņu ērā.

Citi avoti vēsta, ka "Apple" līdz pat šim brīdim testē trīs dažādus "iPhone 7" dizainus un nevar nonākt līdz galējam lēmumam. Ierīcei piemēro vēl lielāku "izcilni" kamerai uz aizmugurējā vāciņa, četras restītes skaļruņiem vai gluži otrādāk - no mitruma un putekļiem pilnīgi slēgtu korpusu.

Bet, ja baumas ir patiesas, "Apple" vajadzētu pasteigties ar izvēli - jaunā viedtālruņa ražošana sāksies tuvākajos mēnešos.

Funkcijas

Gandrīz noteikti var apgalvot, ka "iPhone 7" uzlabotajiem modeļiem būs dubultkamera. 5,5 collu modeļi iegūs 3GB operatīvo atmiņu un, iespējams, variants arī ar 256 GB brīvo atmiņu. 4,7 collu modeļa kamerai var pievienot arī optiskās stabilizācijas funkciju, kas "Android" viedtālruņos ir teju standarts.

Bet pat tad, ja visi šie jaunumi tiks realizēti, jaunā ierīce pēc funkcijām izskatās visai pelēki un nepiemēroti tam, lai iegūtu "jaunu numurzīmi" (atšķirībā no S-modeļiem, kurus laiž klajā nepāra gados).

Par vienīgo patīkamo jaunumu var kļūt modelis ar 256 GB brīvās atmiņas, bet, ja saprotam "Apple" cenu politiku, tad Latvijā šāds telefons varētu maksāt ap 1150 eiro - tātad par 200 eiro dārgāk par 128 GB variantu. Savukārt visu jauno "droīdu" lietotāji var mierīgi pasmīkņāt un iegādāties papildu divreiz lielāku SD karti par šo pašu naudu.

Aksesuāri

Pati blāvākā šī brīža informācijas zona - kādus aksesuārus "Apple" piedāvās jaunajam "septītniekam" šajā rudenī. Ja 3,5 mm ligzda mūs pametīs, tad visdrīzāk jāgaida bezvadu risinājumi. Vai arī "iPhone 7" varētu tikt papildināts ar standarta ligzdas "Lightning" austiņām.

Vienu gan var teikt pilnīgi noteikti - no vecajām austiņām nāksies atvadīties. Tāpēc, ja šajā vasarā plānojat iegādāties jaunas austiņas un apdomājat arī jaunā "Apple" viedtālruņa iegādi, nevajadzētu steigties. Pirkums var izrādīties veltīgs.

Pieprasījums, izplatība un parādīšanās Latvijā

Pēc analītiķu aplēsēm, "Apple" šajā gadā uztaisīs un pārdos 65-78 miljonus "iPhone 7", bet tas tāpat nekļūs par rekordu. Visai skeptiskā noskaņa skaidrojama ar to, ka jaunā telefona tehniskie risinājumi nebūt neizskatās pēc izrāviena un var būtiski ietekmēt pieprasījumu.

No otras puses, pārdošanas apjomus var ietekmēt arī tehniski sarežģītie atsevišķu ierīces elementu risinājumi. Attiecīgi "Sony", kas ražos dubultkameras priekš "iPhone 7", vienkārši nespēs tikt galā ar pieprasījumu, un "Apple" nāksies vērsties pēc "papildporcijas" pie LG.

Tas nozīmē divas lietas. Pirmkārt, tirgū būs pieejami viedtālruņi ar dažādām kamerām, un viena no tām noteikti būs labāka par otru. Otrkārt, ja "Apple" piegādātāji nespēs tikt galā, kompānijas otršķirīgie tirgi (piemēram, Latvija) jaunos modeļus iegūs vēlāk nekā parasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!