Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Telefonu ražotāji jau sen meklējuši draudzības saites ar fototehnikas ražotājiem. Pat tik senos laikos, kad mūsdienu "glāstāmie" viedtālruņi vēl nebija izgudroti, "Nokia" jau pamanījās sadarboties ar optikas ražotāju "Zeiss". Mūsdienās šādas sadarbības notiek arvien biežāk. Pirms vairākiem gadiem īpaši izcēlās "Huawei", uzsākot draudzību ar foto pasaulē tik pazīstamo "Leica". Nu kārta pienākusi citam ķīniešu telefonu ražotājam – "Oneplus", kas nolēmis pārtrumpot visus pārējos, noslēdzot vienošanos ar, iespējams, dižākā vārda nesēju foto pasaulē – "Hasselblad". Galu galā – un "Oneplus" neļaus mums to aizmirst – "Hassleblad" kameras pat aizceļoja uz Mēnesi. Tās tur arvien atrodamas, bet tas ir cits stāsts.

Šoreiz vairāk par viedtālruni un mazāk par zviedru fotokamerām. "Oneplus" ir viena no jaunākajām viedtālruņu kompānijām – tirgū tā parādījās pirms astoņiem gadiem. Sākotnēji šie telefoni izcēlās ar lielisku veiktspēju un salīdzinoši zemu cenu. Gadiem ejot, veiktspēja ir turpinājusi augt, taču arī cenas nepalika uz vietas. Tā nu mēs esam nonākuši 2021. gadā, un "Oneplus 9" sērijas telefoni maksā pat tūkstoš eiro. Par tādu naudu tiem ir jābūt diezgan dižiem. Un tie ir diezgan diži.

Klāstā šobrīd pieejami "9" un "9 Pro" modeļi, kas nedaudz atšķiras izmēros, taču visizteiktākās atšķirības ir kamerās. Abiem tās ir izstrādātas sadarbībā ar "Hasselblad", un abi ir tikuši pie līdz šim lielākajām matricām telefonos. Abiem ir 48 megapikseļu galvenā kamera un 50 megapikseļu īpaši plata leņķa kamera, taču "Pro" modelim galvenā kamera ir mazliet augstākas raudzes un ar optisko attēla stabilizāciju. Vēl "Pro" modelim papildus ir 8 megapikseļu telekamera un 2 megapikseļu melnbaltā kamera, kas jau paspējusi samulsināt daudzus apskatniekus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!