Tehnoloģiju kompānija "Facebook" nākamā gada vasarā plāno plašākai sabiedrībai piedāvāt savu pirmo viedpulksteni, atsaucoties uz "The Verge", raksta "Business Insider".

Jau februārī portāls ziņoja, ka "Facebook" attīsta šādu produktu, taču šonedēļ izskanējusī informācija plašāk izgaismo plānoto projektu.

Viedpulkstenim būs displejs un divas kameras, ko varēs izmantot fotogrāfiju un video uzņemšanai. Tās pēc tam būs iespējams publicēt "Facebook" un "Instagram", kā arī citās lietotnēs, kas pieder kompānijai.

"Facebook" darbinieki atklājuši, ka viedpulkstenis varētu maksāt aptuveni 400 dolārus, taču tās pagaidām ir tikai aplēses.

Saistītās personas "Facebook" atklājušas, ka uzņēmums kopš 2019. gada viedpulksteņa izveidē ieguldījis aptuveni vienu miljardu ASV dolāru.

"Facebook" pagaidām atteikušies komentēt šo informāciju.

Šis produkts būs vēl viens "Facebook" solis ierīču tirgū, un ar to uzņēmums sāks cīnīties ar "Apple" viedtālruņu arēnā, raksta "Business Insider". 2020. gada pirmajā ceturksnī "Apple" bija viedpulksteņu tirgus līderis ar 55% lielu tirgus daļu.

Tiek ziņots, ka "Facebook" patlaban runā ar ASV kompānijām, kas varētu pulksteni aprīkot ar LTE tehnoloģiju, un pulkstenis būs pieejams trīs krāsās: baltā, melnā un zelta. Tālākie plāni paredz, ka viedpulksteni varētu savienot ar kompānijas nākotnē radītajām paplašinātās realitātes brillēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!