Foto: Publicitātes foto
Ārkārtējās situācijas laikā, kad valsts institūcijas ir noteikušas ierobežojumus un aicina iedzīvotājus ievērot pastiprinātus piesardzības mērus, ar mērķi samazināt COVID-19 vīrusa izplatību, "Cēsu alus" veicis papildu produktu drošības pasākumus. Visiem saražotajiem dzērieniem skārdenēs, sākot ar 1. aprīli, izmanto folijas vāciņus, informē "Cēsu alus".

Uzņēmumā skaidro, ka šis risinājums palielinās pircēju drošību, jo folija aizsargā skārdeni no baktērijām un vīrusiem vidē. Folijas vāciņi ievērojami palielina higiēnas līmeni un nodrošina skārdeņu tīrību no tās iepildīšanas brīža līdz nonākšanai pircēja rokās. Pateicoties folijas vāciņam, ko noņem pirms skārdenes atvēršanas un lietošanas, uz tās nenonāk putekļi, netīrumi un baktērijas, kā arī pircēji var būt droši, ka veikalā neviens nav pieskāries skārdenes atveramajai daļai.

"Tagad, ārkārtējās situācijas laikā, kad iedzīvotāji pievērš lielu uzmanību higiēnas un drošības jautājumiem, esam veltījuši līdzekļus tam, lai sākot no aprīļa pilnīgi visiem mūsu ražotajiem dzērieniem skārdenēs, tajā skaitā, bezalkoholiskajam alum un limonādei, virsū būtu folijas vāciņi. Pircējiem tas radīs papildu drošības sajūtu šī brīža apstākļos. Dzērienu cena papildu ieguldījumu dēļ nemainīsies," norāda "Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone.

"Cēsu alus" kvalitātes vadītāja Ineta Jonase skaidro, ka skārdeņu pildīšanas tehnoloģiskais process ir sarežģīts un atbildīgs – tā mērķis ir nodrošināt kvalitatīvu, mikrobioloģiski tīru produktu, lai tas būtu drošs patērētājiem tūlītējai lietošanai. Pirms dzērienu iepildīšanas katra skārdene tiek rūpīgi izmazgāta, bet, kad dzēriens ir iepildīts skārdenē – tā tiek aizvākota, pasterizēta, un skārdenes vāciņš tiek apstrādāts ar UV starojumu, kas iznīcina baktērijas un vīrusus. Ražošanas process noslēdzas ar folijas vāciņa uzlikšanu skārdenei un skārdeņu iepakošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!