Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties lielākajai foto izstādei "Photokina", kameru ražotāji sāk aktīvi izrādīt jaunākos sasniegumus. Pēdējā laikā jau iepazinām pirmās nopietnās bezspoguļa kameras no "Nikon" un "Canon", tagad jaunāko kameru izrāda arī "Fujifilm", kas bezspoguļa kameras piedāvā jau astoņus gadus.

"Fujifilm" X-T3 vizuāli izskatās teju tāpat kā iepriekšējais modelis X-T2, taču kameras spējas ir būtiski uzlabotas. Tajā iebūvēta jauna tipa 26 megapikseļu X-Trans matrica un jauns attēla procesors. Ražotājs sola, ka autofokusa sistēma, kuru veido 2,1 miljons pikseļu, ir pusotru reizi ātrāka kā iepriekšējiem modeļiem. Uzlabota arī kameras autofokusa spēja tumsā un automātiskā sejas atpazīšana.

Mehāniskais slēdzis spēj darboties ar ātrumu līdz pat 11 kadriem sekundē, savukārt, lietojot elektronisko slēdzi, iespējams uzņemt pat 20 kadrus sekundē. Īpašā sporta režīmā, kurā tiek samazināts attēla izmērs, kamera var uzņemt arī 30 kadrus sekundē.

Iespējams lielākos uzlabojumus kamera piedzīvojusi tieši video jomā. Tagad tā spēj uzņemt 4K izšķirtspējas video ar līdz pat 60 kadriem sekundē. Tāpat kamera spēj uzņemt 10 bitu 4:2:2 video izmantojot ārējo video ierakstītāju vai 10 bitu 4:2:0 video atmiņas kartē. Tāpat kā citām "Fujifilm" kamerām, arī X-T3 ir divi atmiņas karšu sloti, kas izmantojami secīgi vai vienlaicīgi.

X-T3 izmanto tās pašas baterijas kā citas "Fujifilm" kameras un tāpat kā iepriekš, kamerai pieejams papildus bateriju bloks. Ar vienu uzlādi baterijai jānodrošina 390 attēlu uzņemšana (praksē gan tie var būt pat 1000 attēlu).

Plašākai publikai kamera tiks izrādīta septembra beigās notiekošajā foto lietu izstādē "Photokina" Ķelnē. Tirdzniecībā Eiropā kamera būs pieejama uzreiz pēc izstādes un tās plānota cena ir 1499 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!