Foto: "Dolce&Gabbana" kampaņa/DANDY arhīvs
Jaunais serviss "Google Photos" ļaus glabāt neierobežota apjomā fotogrāfijas un video. Tāpat šis serviss spēs automātiski uzlabot fotogrāfijas, veidot panorāmas skata attēlus un albumu prezentācijas, paziņojis "Google" savu jaunumu konferencē "I/O 2015".

"Google" paziņojis, ka jaunajā "Photos" servisā lietotājiem nebūs faila izmēra vai apjoma limita, bet vienīgais ierobežojumus būšot attēla izšķirtspēja – 4920 reiz 3264 pikseļi. Savukārt video failiem ierobežojums būs "Full HD" (1080p) izšķirtspēja.

Ņemot vērā, ka jaunais "Google Photos" serviss ir līdzšinējā "Google+ Photos" evolūcija, tad tas ir saglabājis un pat attīstījis atsevišķas jau pazīstamās funkcijas. Piemēram, funkcija "Auto-Awesome" tagad ir pārsaukta par "Assistant" – tā automātiski uzlabo fotogrāfiju, veido panorāmas skata attēlus un fotoalbumu prezentācijas. Šo opciju var arī atspējot.

"Google Photos" automātiski atlasīs kolekciju ar viena tipa fotogrāfijām, piemēram, attēlus ar kādu konkrētu cilvēku vai saulrietu, ēdienu, kaķi utt. Savukārt, uzklikšķinot uz attēlā redzamās cilvēka sejas, varēs automātiski atlasīt visas fotogrāfijas ar šo cilvēku un aplūkot, piemēram, hronoloģiskā izkārtojumā pa gadiem.

Tāpat ar šajā servisā uzglabātajiem attēliem un video varēs dalīties ne tikai "Google+" sociālajā tīklā, bet arī "Facebook" un "Twitter". Vēl "Google" ļaus lietotājam izdzēst no attēla tehniskajiem datiem (EXIF) ģeogrāfiskās koordinātes, lai, daloties ar fotogrāfiju sociālajos tīklos, citi nevarētu noskaidrot, kur tas uzņemts (piemēram, mājas atrašanās vieta).

"Google Photos" būs pieejams gan kā mobilā aplikācija populārākajām platformām, gan arī kā interneta mājaslapa photos.google.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!