Foto: Publicitātes foto

ASV datortehnoloģiju milzis "Google" otrdien prezentēja savu bezvadu interneta maršrutētāju ar mērķi atvieglot un paātrināt veidu, kādā cilvēki savus viedtālruņus un planšetdatorus pieslēdz "Google" pakalpojumiem.

Interneta milzis savu WiFi maršrutētāju "OnHub", kas veidots partnerībā ar tīkla produktu ražošanas kompāniju "TP-LINK", raksturoja kā "atšķirīgu maršrutētāju jaunam ceļam uz WiFi".

"Galvassāpju un nevienmērīga savienojuma vietā "OnHub" sniedz tev bezvadu interneta savienojumu, kas ir ātrs, drošs un viegli lietojams," teikts "Google" emuāra ierakstā.

Mazā, cilindra veida ierīce iepriekšējā pasūtīšanā "Google" interneta veikalā, "Amazon.com" un "Walmart.com" maksā 199 ASV dolārus (180 eiro). Gaidāms, ka pārdošanā ASV un Kanādā tas nonāks augusta beigās vai septembra sākumā.

Jauno "Google" maršrutētāju iespējams savienot gan ar "Android" ierīcēm, gan "Apple" "iPhone".

Mājas maršrutētājs pat ļauj lietotājiem noteikt, kurai ierīcei ir jāsaņem ātrāks interneta savienojums. "Google" sola, ka jaunajam maršrutētājam regulāri tiks veikti automātiski programmatūras atjauninājumi.

"Google" arī sola, ka "OnHub" netiks izmantotas lietotāju darbību internetā uzraudzīšanai, tomēr kompānija uzglabās personīgo informāciju, kas nosūtīta pa internetu caur "OnHub", kad lietotāji izmantos "Google" meklētāju vai citus pakalpojumus, piemēram, "YouTube" vai "Gmail". Tādu pašu datu apkopošanu "Google" veic savu pakalpojumu klientiem, kas izmanto jebkuru citu maršrutētāju.

Viedās ierīces - no apkures un dzesēšanas sistēmu regulatoriem līdz signalizācijām - ir plaukstošs bizness.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!