Foto: stock.xchng

Hakeri no digitālo monētu tirdzniecības platformas "Wintermute" ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni 160 miljonu dolāru vērtībā, vēsta CNN. Šis incidents jau ir kārtējais gadījums, kad šogad kriptovalūtu biržām nozagtas ievērojamas summas.

Saskaņā ar uzņēmuma dibinātāja un izpilddirektora Jevgeņija Gajevoja otrdien publicēto tvītu sēriju, tiek ziņots, ka uzlaušanas mērķis ir bijis "Wintermute" decentralizētās finanšu (DeFi) operācijas.

DeFi pakalpojumi izslēdz centralizētas apmaiņas un galvenokārt balstās uz "Ethereum" blokķēdes tehnoloģiju. Šie pakalpojumi tiek uzskatīti par “unikāli neaizsargātiem pret uzlaušanu”, saskaņā ar blokķēdes analīzes firmas "Elliptic" teikto, pateicoties to atvērtajam pirmkodam, lielajam aktīvu kopumam un straujajai izaugsmei, kas dažos gadījumos var būt izraisījusi drošības labākās prakses izzušanu.

2022. gada pirmajos septiņos mēnešos dažādu pakalpojumu uzlaušanas rezultātā tika nozagta kriptovalūta 1,9 miljardu dolāru vērtībā, kas ir par 60% vairāk nekā iepriekšējā gadā, liecina blokķēdes analīzes uzņēmuma "Chainalysis" pagājušajā mēnesī publicētais ziņojums.

Cietušā uzņēmuma vadītājs gan ir apgalvojis, ka platforma vēl aizvien ir spējīga strādā un tās rīcībā ir divkārt nepieciešamā likviditāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!