Foto: Shutterstock
17. martā tiek dots starts pirmajam pilnībā virtuālajam hakatonam, kuru virsuzdevums – meklēt risinājumus jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes radītajiem izaicinājumiem, piesaistot brīvprātīgos resursus visas sabiedrības līmenī. Jaunuzņēmējiem izdevies atrast arī finansējumu 36 000 eiro apmērā, kas paredzēts spēcīgāko ideju realizācijai.

Kā norāda viena no pasākuma rīkotājām Līva Pērkone, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra piešķīrusi 25 000 eiro, "Tet" piešķīris 5000, bet "Swedbank" un LMT pa 3000 eiro.

""HackForce" hakatona naudas balvu fonds kopā pašlaik veido 31 000 eiro. Tas veidots, lai atbalstītu ātru un veiksmīgu ideju īstenošanu. Ekonomikas Ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūru piecām labākajām hakatona komandām piešķīrusi 25 000 eiro, kas starp komandām tiks sadalīti balstoties uz ideju potenciālu. "Swedbank Latvija" trīs no hakatona komandām apbalvos katru ar 1000 eiro, lai dotu dzīvotspēju pēc iespējas vairāk idejām, bet LMT uzvarētāju komandai piešķirs 3000 eiro lielu naudas balvu. "HackForce" hakatona balvu fonds tiks papildināts līdz pat tā noslēgumam 19. martā," portālam "Delfi" paskaidroja Pērkone.

Digitālo hakatonu "HackForce" organizē brīvprātīgie dalībnieki no jaunuzņēmumu kopienas, kuri aicināja programmētājus, ekspertus un jebkuru aktīvo sabiedrības locekli, kurš var piedāvāt savas prasmes, iesaistīties un piedāvāt risinājumus. Virtuālais hakatons notiks 48 stundas.

Šobrīd daudzviet pasaulē sabiedrība cīnās ar "Covid-19" pandēmijas izraisītajām sekām un problēmām. Situācija rada milzīgu slogu medicīnas nozarei un pārslogo ātrās reaģēšanas vienības, apgrūtina mācību un bērnu uzraudzības procesus, un rada ievērojamus sarežģījumus teju ikvienā nozarē. Karantīnas ierobežojumi ir potenciāli graujoši daudziem uzņēmumiem un pat veselām uzņēmējdarbības jomām, un gaidāmais iespaids uz ekonomiku ir būtisks.

Hakatons "HackForce", kas norisināsies no 17. līdz 19. martam pilnībā virtuālā vidē, aicināja ikvienu pieteikt idejas un risinājumus un izstrādāt prototipus. Hakatons aicināja pāris dienu laikā ar mentoru palīdzību izstrādāt ideju pirmos variantus, fokusējoties uz četrām būtiskākajām nozarēm:

  • medicīna un veselības aprūpe – digitālo tehnoloģiju risinājumi, prototipi, u.c.;
  • "Covid-19" krīzes risinājumi (sociālā distancēšanās, informācijas plūsma, brīvprātīgā darba organizēšana un citu palīdzību);
  • izglītība – instrumenti un idejas attālināto mācību organizēšanai, tiešsaistes apmācības, u.c.;
  • ekonomika un uzņēmējdarbības atbalsta projekti.

Pievienoties hakatona jau esošām komandām var ikviens. Tas iespējams, spiežot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!