Foto: DELFI

Latvijas informācijas tehnoloģiju uzņēmums, kas ir viens no globālā tirgus līderiem datu vizualizācijas jomā, iegādājies Brazīlijas mediju "Visualoop", trešdien preses konferencē informēja Latvijas uzņēmuma pārstāvji.

Precīza darījuma summa netiek atklāta, taču tās apmērs mērāms ar sešciparu skaitli, portālam "Delfi" apstiprināja "Infogr.am" izveidotājs Uldis Leiterts. Latvijas kompānija pārņems "Visualoop" 100% akciju kontrolpaketi.

Darījums ar Brazīlijas kompāniju noticis jau vasarā. Latvijas uzņēmums cer, ka līdzīgi, kā to dara ASV kompānijas ar Eiropas "start-up" uzņēmumiem, tā "Infogr.am" izdosies palielināt "Visualoop" atpazīstamību un vērtību.

"Visualoop" ziņas un datu vizualizācijas tiek nodrošinātas angļu un portugāļu valodās.

Jau vēstīts, ka šī gada februārī "Infogr.am" saņēma investīcijas 1,34 miljonu eiro apjomā. Investīcijas sniedza ārvalstu kompānijas "Point Nine Capital" no Berlīnes, "Connect Ventures" no Londonas un "HackFwd" no Hamburgas.

Tūlīt pēc investīciju piesaistes uzņēmuma vērtība tika lēsta 5,25 miljonu eiro apmērā, liecina uzņēmuma informācija. Šobrīd "Infogr.am" strādā gandrīz 30 cilvēku liela starptautiska komanda birojos gan Rīgā, gan Sanfrancisko.

"Infogr.am" ir datu vizualizācijas rīks, kas tiešsaistē ļauj publicēt datus vizuāli uzskatāmā veidā. Šo servisu šobrīd izmanto aptuveni miljons žurnālistu, nevalstisko organizāciju aktīvistu, komunikācijas profesionāļu, skolotāju, studentu un citu lietotāju visā pasaulē, ieskaitot "The Huffington Post", "Al Jazeera" , "Amnesty International" un daudzus citus.

Kompāniju 2012.gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Alise Semjonova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!