Foto: Publicitātes attēli
Latvijā izstrādātā tiešsaistes spēle "My Online Pets", kas tiešsaistē ļaus kopt īstus mājdzīvniekus, ar savāktiem diviem ASV dolāriem (1,81 eiro) nesekmīgi noslēgusi kolektīvā finansējuma vietnē "Indiegogo" rīkoto kampaņu, kuras mērķis bija savākt 486 000 ASV dolāru (430 889 eiro) spēles attīstībai, aģentūra LETA uzzināja vietnē "indiegogo.com".

Komentējot kampaņas iznākumu, viens no spēles autoriem Valts Velve aģentūrai LETA sacīja, ka cilvēkiem, visticamāk, nav izpratnes par to, ko spēles autori grib panākt. "Apmēram pēc divām nedēļām iznāks spēles video versija, kas jau būs cilvēkiem saprotamāks piemērs," turpina Velve. "Pēc tam sāksim kampaņu "Kickstarter"."

"Esam projektā ieguldījuši milzīgus privātos līdzekļus, un apstāties nedomājam," piebilst Velve.

Kā iepriekš stāstīja spēles veidotāji, "My Online Pets" ļaus virtuālajā vidē kopt īstus trusīšus, kāmjus, papagaiļus, jūras cūciņas, arī tīģerus un citus eksotiskos dzīvniekus - spēles dalībnieks baro, dzirda savu mīluli un rotaļājas ar to. "Spēle pieder pie kategorijas "rūpju modelēšana", pie kā pieder arī populārā spēle "Tamagoči", bet atšķirībā no ierastā risinājuma, kad spēlē darbojas animēti personāži, "My Online Pets" gaitā tiek izmantoti tūkstošiem ar profesionālu "RED" kameru palīdzību uzņemti kadri no īstu dzīvnieku dzīves visā tās garumā," stāsta veidotāji.

Kā stāstīja Velve, gada laikā veikti visi nepieciešamie testi, lai nofilmētos kadrus sasaistītu ar programmatūru, kas izvērties par ļoti sarežģītu procesu. Tāpat izveidota lietotnes platforma, kurā nu nepieciešams ievietot saturu, kura filmēšana un sasaiste ar programmu ir finansiāli apjomīgs darbs, tāpēc arī sākta pūļa finansējuma kampaņa. "Kampaņai noteiktais finansējuma slieksnis ir tāds, kāds optimāli būtu nepieciešams, bet, tā kā kampaņa noformēta bez fiksēta sliekšņa, saņemsim jebkuru līdzekļu apjomu, kāds tiks savākts, un jebkurā gadījumā projekts tiks turpināts," piebilst Velve.

"My Online Pets", kuras izveidē līdz šim ieguldīti tikai veidotāju personīgie līdzekļi, ieguvusi ASV patentu, ar ko aizsargāta spēles koncepcija - tiešsaistes spēle ar dzīvām radībām un spēles tehniskā realizācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!