Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Somijas mobilo tālruņu ražotājs "Nokia" kopā ar uzņēmumu "iFixit" laidis klajā jaunu viedtālruni "G22", kuru pērkot, tā jaunais īpašnieks saņems arī maināmas tālruņa daļas un instrumentus, lai pircējs pats varētu salabot tālruni, raksta "Dezeen".

Šī sadarbība izveidojusies, ņemot vērā augošo pieprasījumu no klientu puses par iespēju salabot tālruni mājās, skaidrojušas kompānijas.

"Cilvēki vēlas labot ierīces paši, un mēs esam priecīgi, ka varam ražotājiem palīdzēt šīs vajadzības apmierināt," sacījis "iFixit" vadītājs Kails Vīns.

"Nokia" G22 ir noņemams panelis, kas ražots no 100% pārstrādātas plastmasas. Pircēji var atsevišķi iegādāties akumulatorus, vāciņus un lādētāja vietas, un katra detaļa nāk kopā ar atbilstošiem remonta instrumentiem.

"Nokia" seko Nīderlandes sociālā uzņēmuma "Fairphone" pēdās, kas ir bijis līderis viedtālruņu izveidē, kurus patērētāji var salabot paši.

Arvien vairāk tālruņu ražotāju sadarbojas ar "iFixit", lai izgatavotu tālruņus, ko var pats salabot, tostarp "Google" un "Samsung".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!