Foto: Privātais arhīvs

Nikolajs Adamovičs pirms 13 gadiem nodibināja starptautisko platformu zinātnes komercializācijai "Commercialization Reactor", kurā satiekas zinātnieki un cilvēki ar uzņēmēja garu, lai kopīgi izveidotu zinātņietilpīgus jaunuzņēmumus. Viņš arī vada uzņēmumu "Eventech", kas ražo īpaši precīzus laika mērīšanas taimerus kosmosa industrijai.

Ik svētdienu piedāvājam nelielu sarunu ar kādu biznesa vides pārstāvi, tādējādi iepazīstinot ar Latvijas uzņēmumu vadītājiem un īpašniekiem.

Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

"Es ticu uzņēmējdarbībai, cilvēka potenciālam, spējai novest līdz galam šķietami visneiespējamākās lietas. Manā dzīvē ir bijuši gadījumi, kad cilvēki ir attīstījuši tehnoloģijas, kuras es sākumā neuzskatīju par perspektīvām, taču beigās man atlika tikai teikt – cepuri nost! Tāpēc mana atziņa ir – zinātņietilpīgajā uzņēmējdarbībā nav nekā neiespējama. Tas ir tikai entuziasma, sadarbības un spēku ieguldījuma jautājums," sarunā ar "Delfi Bizness" uzsver Nikolajs Adamovičs.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Esmu starptautiskās zinātnes komercializācijas platformas "Commercialization Reactor" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs. Tā savieno zinātniekus ar cilvēkiem, kuriem ir uzņēmēja gars. Pēc tam, kad jaunuzņēmums ir izveidots, mēs to atbalstām, gan palīdzot ar investīciju piesaisti, gan citos veidos. Trīspadsmit gados platforma "Commercialization Reactor" guvusi vērā ņemamus panākumus un šobrīd ir starp Austrumeiropas "deep tech" jeb zinātņietilpīgās industrijas līderiem attiecībā uz jaunuzņēmumu sākumposma attīstību.

Esmu viens no pirmajiem, kas Latvijā sāka sistemātiski nodarboties ar zinātnes komercializāciju. Tas sākās vēl tad, kad biju biznesa eņģelis. "Commercialization Reactor" ideja radās, kad es pārdevu savu "klasisko" biznesu. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!