Foto: Privātais arhīvs

Lai attīstītu uzņēmējdarbību un spētu nodrošināt pandēmijas laikā augošo pieprasījumu, "Luminor" banka aizdevusi 1,3 miljonus eiro datortehnikas tirgotājam AS "Capital". Pandēmijas laikā uzņēmums attīstījis savus pakalpojumus un ir gatavs turpmākai izaugsmei.

Sākoties ierobežojumiem un mācībām attālināti, strauji pieauga pieprasījums pēc datortehnikas – klēpjdatoriem, austiņām, vebkamerām –, un uzņēmumam izdevās apmierināt pieprasījumu, tādējādi kāpinot arī apgrozījumu. Savukārt, darbs attālināti palielināja pieprasījumu pēc datu uzglabāšanas iekārtām, serveriem, mūsdienīgiem konferenču risinājumiem.

2020. gadā AS "Capital" sasniedza rekordaugstu peļņu kopš tā dibināšanas brīža, un lielāko apgrozījuma pieaugumu nodrošināja klēpjdatoru pārdošana.

"Mūsu priekšrocība citu uzņēmumu vidū bija jau vēsturiski labi izveidotais sadarbības tīkls ar piegādātājiem un lielajiem ražotājiem. Ja viens sadarbības partneris konkrētajā mirklī nespēja veikt nepieciešamās piegādes, varējām vērsties pie cita. Šajā laikā uzsākām arī iekārtu nomas programmu, jo ne visi uzņēmumi nepieciešamo datortehniku varēja atļauties iegādāties. Savus klientus nodrošinājām arī ar konsultācijām, iesakot labākos tehniskos risinājumus konkrētā uzņēmuma vajadzību nodrošināšanai un IT infrastruktūras stiprināšanai," komentē AS "Capital" valdes loceklis Ivars Šulcs.

Sarunā ar "Delfi Bizness" Šulcs augusta sākumā informēja, ka šis gads uzņēmumam AS "Capital" būs īpašs ar to, ka tiks atsākta portatīvo datoru "Capital Gauja" ražošana un tirdzniecība.

AS "Capital" dibināts 1992. gadā. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 60 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!