Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Pirmdien pie Brīvības pieminekļa bija novērojami sakaru traucējumi, mediji uz laiku nevarēja nodrošināt tiešraides no šīs vietas, jo nedarbojās internets. Telekomunikāciju operatori "Delfi Bizness" skaidroja, ka traucējumi bijuši lielā fanu skaita dēļ.

"Tele2" pārstāvis Oskars Fīrmanis "Delfi Bizness" sacīja, ka pirmdien pie Brīvības pieminekļa tīkla noslodze bijusi lielāka nekā Jaungada naktī un mobilajam internetam vienlaicīgi mēģinājuši pieslēgties vairāki tūkstoši iedzīvotāju.

Savukārt "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) pārstāvis Valdis Jalinskis "Delfi Bizness" uzsvēra, ka globāli sakaru traucējumi tīklā nav novēroti, bet, protams, vērojama ievērojami lielāka sakaru noslodze.

"Esam palielinājuši tīkla jaudu apkārtnē, bet aicinām cilvēkus klātienē baudīt emocijas, nevis internetu," teica Jalinskis.

"Bite Latvija" korporatīvo un sabiedrisko attiecību vadītāja Una Ahuna-Ozola norādīja, ka šodien novērota par 50% lielāka bāzes staciju noslodze Brīvības pieminekļa apkārtnē. Lai Latvijas izlases hokejistu sagaidīšanas pasākumā klātesošajiem atvieglotu iespēju sazvanīties, "Bite Latvija" radio tīklā atvēra papildu 3G pārklājumu.

Šobrīd situācija ir stabilizējusies, piebilda Ahuna-Ozola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!