Foto: Publicitātes attēli
Telekomunikāciju pakalpojumu uzņēmums "Tele Greenland", kopīgi ar orbitālo satelītu operatoru SES, kura viena no orbitālo satelītu telestacijām darbojas Rīgā, uzlabos interneta savienojuma risinājumus Grenlandē, portālu "Delfi" informēja "SES Networks" tīkla Eiropas direktors Antonio Bouve.

Tas ir pirmais solis, lai nodrošinātu labākus interneta risinājumus 100% visiem Grenlandes 56 000 iedzīvotāju, bet, jo īpaši Austrumgrenlandes apgabalos, kur nav iespējami kabeļa risinājumi.

Interneta pakalpojumu sniegšana Grenlandē esot sarežģīts uzdevums, ņemot vērā virszemes tīkla tehnoloģiskā aprīkojuma problemātisko izvēršanu ģeogrāfisko apsvērumu dēļ. Turklāt Arktiskajā lokā ir arī ģeostacionāro (GEO) satelītu vāja pieejamība. Partnerībā ar "SES Networks", "Tele Greenland" ir veikusi ieguldījumus satelīta iespēju kapacitātes veicināšanā un atbilstoši arī nepieciešamās zemes infrastruktūras uzlabošanā un pārvarējusi šos izaicinājumus.

"Mēs esam apņēmušies piegādāt satura savienojamības risinājumus pat visattālākajās vietās, kur virszemes infrastruktūru nav iespējams izvietot un esam gandarīti, ka partnerība ar "Tele Greenland" nodrošinās augstas kvalitātes interneta pieejamību Austrumgrenlandes iedzīvotājiem," uzsver Bouve.

Šobrīd SES ģeostacionāro orbitālo satelītu flote no savām divpadsmit telestacijām, no kurām viena atrodas arī Rīgā, Zaķusalā, kopumā pārraida 8330 TV kanālus visā pasaulē, tajā skaitā 2923 augstas izšķirtspējas jeb HDTV kanālus. Savukārt SES pārraidīto Ultra HD televīzijas kanālu skaits šobrīd ir 53.

SES orbitālo satelītu flote nodrošina video satura pārraidi 367 miljoniem mājsaimniecību visā pasaulē, tajā skaitā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

"Tele Greenland" ir valstij piederošs telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs, kam pieder zemūdens šķiedru tīkls, mikroviļņu tīkls, satelīta zemes stacijas un vietējie fiksētās un bezvadu piekļuves tīkli, lai nodrošinātu Grenlandes 56 000 iedzīvotāju apkalpošanu. "Tele Greenland" darbojas saskaņā ar noteiktām universālā pakalpojuma saistībām un monopola koncesijām telekomunikāciju infrastruktūrai un mobilo sakaru pakalpojumiem.

Savukārt "SES" pārvalda pasaulē vienīgo daudz orbitālo satelītu floti ar globālā pārklājuma un augstas veiktspējas kombināciju, ieskaitot komerciāli pierādītu, zema latentuma Zemes Vidējās Orbītas O3b sistēmu. Piesaistot mākoņu iespējotu tīklu, SES spēj nodrošināt savienojumu risinājumus jebkur uz sauszemes, jūrā vai gaisā. Uzņēmums ir kotēts Parīzes un Luksemburgas biržās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!