Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Daudzi droši vien atceras lielo jezgu ap salokāmajiem telefoniem apmēram pirms gada. Vadošie telefonu ražotāji centās kaut ko salocīt un visus pārsteigt. Salocīja un pārsteidza arī. Bet tad telefoni salūza un pēc tam salūza visa pasaule. "Samsung" šo laiku izmantoja lietderīgi – cītīgi strādājot pie uzlabota lokāmtelefona. Un te nu tas ir. Glītāks, ērtāks, un tīri lunkans.

Telefonam ir divi ekrāni. Viens "maziņš" priekšpusē un viens lielais – lokāmais – iekšpusē. Atšķirībā no pirmā modeļa, šim ārējais ekrāns ir izstiepies pa visa korpusa garumu un tas ir lietojams kā jebkurš cits viedtālrunis (tikai biezāks, protams). Ekrāns ir 6.2 collu liels, taču telefona formas dēļ, tas ir salīdzinoši šaurs un garš. Tā augšpusē ir caurums kamerai – pie tādiem jau esam pieraduši. Arī neatlocītā veidā šo telefonu var pilnvērtīgi lietot, izmantojot tikai ārējo ekrānu. Lasīt, rakstīt, skatīties, spēlēties – ko vien tīk. Šeit nav nekādu ierobežojumu, tas ir īsts telefons. Tikai mazliet šaurāks. Un kad ar šaurību paliek par maz, tad jāveic maģiskais triks – telefons jāatver, atklājot lielo iekšējo ekrānu.

Tas ir 7.6 collas liels un gandrīz kvadrāta formātā – 5:4. Neskatoties uz mīksto pārklājumu (jo ekrānam taču jālokas) tas izskatās iespaidīgi, ir košs, dzidrs un gaišs. Turklāt tas spēj darboties īpaši vienmērīgi ar līdz pat 120Hz frekvenci. Ekrāna kadru ātrums mainās atkarībā no veicamā uzdevuma, – lasot grāmatu, tas var būt vien daži kadri sekundē, taču, skatoties video vai spēlējot spēles, tas nodrošinās 120Hz ātrumu. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!