Foto: Пресс-фото

Bezpilota lidaparātu ražotājs "UAV Factory" pārdots ASV privātā kapitāla uzņēmumam "AE Industrial Partners", liecina "AE Industrial Partners" paziņojums.

"AE Industrial Partners" orientējas uz kosmosa, aizsardzības un valdības pakalpojumu, enerģijas ražošanas un specializētās rūpniecības ieguldījumiem.

"UAV Factory" rūpnīca paliks kā atsevišķa platforma, jo "AE Industrial Partners" meklē iespējas, kā turpināt ieguldīt strauji augošajā tirgū. Sīkāka informācija par darījumu un tā nosacījumiem netiek atklāta.

"UAV Factory" dibināta 2009. gadā, un patlaban ir pasaules līdere taktisko bezpilota lidaparātu projektēšanā un ražošanā. Uzņēmums piegādājis vairāk nekā 300 lidaparātus aizsardzības, izlūkošanas nozaru pārstāvjiem un komerciālajiem klientiem vairāk nekā 55 valstīs. Uzņēmumam ir unikāla vertikālās integrācijas stratēģija, saskaņā ar kuru tā projektē un ražo lidaparātu korpusus, dzinējus, skaidro uzņēmums. Uzņēmumam ir divas rūpnīcas, kas atrodas Rīgā un Bendā, Oregonā.

""UAV Factory" inženiertehniskās un tehniskās iespējas apvienojumā ar tās pārbaudītajiem un augošajiem tehniskajiem risinājumiem tirgū būtiski izceļas," sacījis "AE Industrial Partners" direktors Džefrijs Harts. "Esam pārliecināti, ka mūsu kolektīvā stratēģiskā vīzija par bezpilota tehnoloģiju platformu uzrādīs spēcīgus rezultātus šajā strauji augošajā tirgū," viņš uzsvēris.

""UAV tirgus strauji pieaug, un ar "AE Industrial Partners" finansiālu un operatīvu atbalstu "UAV Factory" ir gatavs straujāk audzēt izaugsmi un tirgus daļu," sacījis "UAV Factory" līdzdibinātājs Konstantīns Popiks, kurš paliks uzņēmuma vadībā.

"Cieši sadarbojoties ar "AE Industrial Partners" komandu, mēs plānojam paplašināt tehnoloģijas, lai klientiem nodrošinātu labākos risinājumus, kas viņiem nepieciešami kritisku lēmumu pieņemšanā," viņš uzsvēris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!