Foto: Shutterstock
Hakeru uzlauztā neuzticīgu partneru vietne "AshleyMadison.com" saturējusi informāciju par vairāk nekā 2000 lietotāju kontiem no Latvijas, teikts informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcijas "cert.lv" pārskatā par aizvadītajā nedēļā Latvijā notikušajiem IT drošības incidentiem.

Tāpat laikā no 24. augusta līdz 28. augustam kompromitēts serveris izsūtījis masveida mēstules ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FBI) vārdā ar mērķi izkrāpt privātpersonu datus un naudas līdzekļus, bet vairākas kompromitētas tīmekļa vietnes Latvijā piedalījušās pikšķerēšanas uzbrukumā ar mērķi izkrāpt datus no "American Express" klientiem.

Savukārt kāda Latvijas uzņēmuma noliktavas vadības sistēmas tika inficētas ar failu šifrēšanas vīrusu, kas paralizēja uzņēmuma darbību.

Sīkākas detaļas "cert.lv" atklāt nevēlējās.

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija "cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!