Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Straumēšanas kompānija "Nordic Entertainment Group" (NENT Group) otrdien, 9.martā, uzsāk straumēšanas pakalpojuma "Viaplay" nodrošināšanu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Pirms darbības uzsākšanas "NENT Group" parakstījusi arī izplatīšanas līgumu ar SIA "Tet" Latvijā un SIA "Elisa" Igaunijā.

Pašreiz straumēšanas pakalpojumus Baltijas valstīs izmanto mazāk nekā 20% no 2,8 miljoniem mājsaimniecību visas trijās valstīs, kas ir ievērojami mazāks apjoms nekā Ziemeļvalstīs, kur šo pakalpojumu izvēlas aptuveni 50% iedzīvotāju, norāda "NENT Group ". Ņemot vērā to, ka lielākajai daļai cilvēku Baltijas valstīs jau pieejams ātrgaitas fiksētais un mobilais platjoslas internets, tad paredzams straumēšanas pakalpojumu lietotāju pieaugums, tā prognozē.

"NENT Group" straumēšanas pakalpojumi "Viaplay" līdz šim bija pieejami Ziemeļvalstīs, bet nu sperts pirmais solis, lai paplašinātos, izvēloties tieši Baltijas valstis kā vietu starptautiskai attīstībai. Abonēšanas maksa noteikta 9,99 eiro mēnesī, līdzīgi kā tas ir citās valstīs.

"NENT Group" valdes priekšsēdētājs Anderss Jensens pauž: "Šodien, uzsākot darbību Baltijas reģionā, mēs speram lielu un svarīgu soli "Viaplay" izaugsmē."

"Viaplay" saturs veidots četrās dažādās kategorijās: oriģinālie radījumi, filmas un seriāli, saturs bērniem un sporta translācijas. Ar katru mēnesi plānots papildināt "Viaplay" saturu.

2021.gadā plānots darbu uzsākt arī Polijā un Amerikas Savienotajās Valstīs, kam sekos vēl piecas valstis līdz 2023.gadam. "NENT Group" galvenā mītne atrodas Stokholmā, un kompānija iekļauta "Nasdaq Stockholm" biržas sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!