Kad 18 gadus vecais inženiertehnisko zinību students internetā publicēja video, kurā viņš demonstrē kvadrakopteri, kas šauj no īsta kaujas ieroča, viņš pat iedomāties nespēja, ka šis sižets ne tikai ātri aplidos sociālos tīmekļus un kārtējo reizi uzjundīs diskusijas par "dronu bīstamību", bet arī nonāks varasiestāžu redzeslokā.

ASV Federālā Aviācijas administrācija (FAA) izrādījusi interesi par video ar "lidojošo ieroci" un uzsākusi incidenta izmeklēšanu. Sižets, kas oriģināli tika izvietots videotēkā "YouTube", divu nedēļu laikā jau ieguvis vairāk nekā divus miljonus skatījumu. Video demonstrē kvadrakopteri, uz kura uzmontēts kaujas ierocis, ar kuru izšauj četras reizes uz nezināmu mērķi, kas palicis aiz kadra.

Kā varasiestādēm paskaidrojis jaunais izgudrotājs, viņš savā rīcībā nesaskata "nekā tāda". "Cilvēki ar radiovadāmām ierīcēm rotaļājas jau gadu desmitiem. Es nesaprotu, kāpēc tagad tas rada tādu sabiedrības rezonansi. Šāda uzparikte nav arī nekāds jaunums," medijiem skaidro 18 gadīgais students.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!