Foto: Sputnik/Scanpix
Lietotnes "Whatsapp" lietotājiem šomēnes būs pieejama jauna funkcija, kas ļaus izvēlēties iespēju, ka pēc septiņām dienām lietotāja nosūtītā ziņa sarakstē pazudīs, raksta "The Guardian".

Pēc atjauninājuma iznākšanas lietotāji varēs savā lietotnē atzīmēt variantu, ka to nosūtītās ziņas – gan privātam kontaktam, gan grupai – pēc septiņām dienām automātiski pazudīs. Pretstatā citiem konkurentiem, "Watsapp" lietotājiem nepiedāvās izvēles iespējas, piemēram, izvēlēties saglabāt konkrēta garuma ziņas un arī nosūtītie attēli un video tiks dzēsti.

"Mēs sākam ar septiņām dienām, jo uzskatām, ka tas dod apziņu, ka sarunas nav ilgnoturīgas, taču piedāvājam šo periodu, lai lietotājs neaizmirstu, par ko bija šī saruna," norādījuši kompānijas pārstāvji.

"Iepirkšanās saraksts vai veikala adrese, ko saņēmāt, būs tur, kamēr jums tā būs nepieciešama, un tad, kad tā vairs nebūs vajadzīga, tad tā pazudīs," teikts paziņojumā.

"Kaut arī ir labi turēties pie atmiņām par draugiem un ģimeni, lielākajai daļai no tā, ko nosūtām, nav jāglabājas mūžīgi. Mūsu mērķis ir panākt, lai sarunas "WhatsApp" liktos personiskākas, kas nozīmē, ka tām nav jāglabājas mūžīgi.

Funkciju, kas ļauj ziņojumam pazust, būs iespējams speciāli ieslēgt, un tā neizdzēsīs iepriekš sūtītās ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!