Foto: Publicitātes foto

Nākamā gada otrajā pusē gaidāmo "Windows 10" mobilo operētājsistēmu iegūšot visi līdzšinējie "Lumia" modeļa viedtālruņi ar "Windows Phone 8 / 8.1" operētājsistēmu, paziņojusi kompānija "Microsoft" savā "Twitter" profilā "Lumia", atbildot uz kāda lietotāja tamlīdzīgo jautājumu.

Šī ir būtiska un gaidīta ziņa "Windows Phone 8" lietotājiem, no kuriem daudzi vēl atceras, ka pēc šīs operētājsistēmas debijas 2012. gada beigās iepriekšējās "Windows Phone 7" versijas ierīces, pat jaudīgākajā versijā, nebija atjaunināmas uz jauno operētājsistēmu.

Tāpat interesanti, ka "Microsoft" līdz ar "Windows 10" atsakās no "Phone" vārda mobilās operētājsistēmas nosaukumā.

Pagaidām nav zināms, vai "Windows 10" atjauninājumu iegūs arī tie "Windows Phone 8" viedtālruņi, kurus nav ražojusi "Nokia", bet gan "Samsung", "HTC" u.c.

Jau vēstīts, ka "Microsoft" plāno pakāpeniski atteikties no "Nokia" un "Windows Phone" zīmoliem par labu "Lumia", kā pirmo jaunās tirgvedības stratēģijas ietvaros prezentējot "Microsoft Lumia 535" viedtālruni.

"Microsoft" 2013. gada septembrī iegādājās "Nokia" par 7,2 miljardiem ASV dolāru. Kopš 2010. gada "Nokia", kas savulaik bija dominējošais uzņēmums mobilo telefonu nozarē, piedzīvojis stabilu tirgus daļas samazināšanos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!