Foto: DELFI
Latvijas Dzelzceļa (LDz) akcionāru ārkārtas sapulce trešdien nolēmusi "apcirpt" uzņēmuma valdi, atcēlot no amata Ulda Auguļa (ZZS) laikā iecelto, ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu saistīto Armīnu Kronbergu, kurš bija atbildīgs par iepirkumiem.

Satiksmes ministra Aivja Roņa biroja vadītājs Aivis Freidenfelds informē, ka akcionāru ārkārtas sapulce lēma optimizēt LDz izpildinstitūcijas darbu, kā arī izvērtēja LDz valdes locekļu atbildības jomu sadalījumu un noslodzi.

Rezultātā Latvijas Dzelzceļa statūtos veikts grozījums, kas paredz, ka turpmāk LDz valdes sastāvā strādās četri locekļi līdzšinējo piecu vietā. "Izvērtējot līdzšinējo valdes locekļu atbildības jomu sadalījumu un noslodzi, akcionāru ārkārtas sapulcē nolēma atcelt no valdes locekļa amata Armīnu Kronbergu, kurš šajā amata tika iecelts 2010.gada 6.oktobrī un viņa pārziņā bija LDz iepirkumi," informē Freidenfelds.

Jau vēstīts, ka pēc Kronberga iecelšanas LDz vēstīja, ka Kronbergam ir ilggadīga pieredze tranzītbiznesa un loģistikas nozarē, kā arī ostu darbā, "kas ir īpaši svarīgi Latvijas tranzīta koridoru konkurētspējas paaugstināšanā un kravu pārvadājumu nozares attīstībai". Kronbergs amatā nokļuvis savas darba pieredzes dēļ, izvērtējot vairākus pretendentus, taču konkurss uz šo posteni nebija jārīko, portālam "Delfi" tolaik sacīja Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss.

Viņš norādīja, ka uz šo amatu bija vairāki pretendenti, kuru kandidatūras analizētas, līdz beidzot darba pieredzes dēļ satiksmes un tranzīta sfērā izvēlēts tieši Kronbergs. Pārējo pretendentu vārdus Matīss atturējās nosaukt.

Portāls "Pietiek.com" tolaik vēstīja, ka Kronbergs ilgstoši bijis Lembergu ģimenei par 50% piederošās ostas velkoņu kompānijas "Amberholdings" valdes priekšsēdis, kā arī darbojies Lembergu ģimenei par 50% piederošajā tranzīta kompānijā "LSF holdings", kas ir līdzīpašniece firmām "Kālija parks", "Ventspils tirdzniecības osta" un citiem uzņēmumiem.

Ventspilī, Sarkanmuižas dambī Kronbergam pieder dzīvoklis, kura iepriekšējais īpašnieks bijis vienā krimināllietā ar Lembergu apsūdzētais Ventspils uzņēmējs Ansis Sormulis, vēstīja portāls. 2009.gadā Kronbergs kandidēja pašvaldību vēlēšanās Ventspilī no partijas "Demokrāti.lv", kuras vadītājs ir "LSF Holdings" valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons.

"Lursoft" informācija liecina, ka pašlaik LDz valdē darbojas valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis un valdes locekļi Kronbergs, Edvīns Bērziņš, Aivars Strakšas un Ēriks Šmuksts.

LDz pilnībā pieder valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!