Foto: PantherMedia/Scanpix

Sarunas par apvienošanos ar maksas televīzijas un telekomunikāciju uzņēmumu "Izzi" bija "Baltcom TV" iniciatīva un "Baltcom" ir "diezgan pārliecināts", ka Konkurences padome (KP) pieļaus darījumu, informēja "Baltcom" valdes priekšsēdētājs Vojko Rovere.

Rovere arī e-pastā raksta, ka "Baltcom" ir ieinteresēts piedalīties konkursā par virszemes maksas satura komplektēšanu no 2014.gada, tāpat arī attīstīt ceturtās paaudzes (4G) mobilo internetu, kuru arī varētu izmantot interaktīvās televīzijas pakalpojumu sniegšanai.

Tomēr Rovere uzsvēra, ka attiecībā uz gaidāmo virszemes apraides licences konkursu "nevaram patlaban runāt par plāniem, kas notiks pēc (apvienošanās) darījuma pabeigšanas".

Jau ziņots, ka "Baltcom" janvārī izsolē ieguva 2,5-2,69 gigahercu (Ghz) frekvences lietošanas tiesības, kas stāsies spēkā tikai no 2014.gada 1.janvāra un ir lietojamas 4G pakalpojumu sniegšanai blīvā pilsētvidē. 2,5 Ghz diapazons ir augsta frekvence ar nelielu pārklājuma rādiusu ap bāzes staciju.

"Kas attiecas uz "Baltcom", līdz gada beigām plānojam savam nākamās paaudzes tīklam (NGN - next generation network) pieslēgt 200 000 mājsaimniecību. Turpinām attīstīt bezvadu tehnoloģijas, piemēram, 4G bezvadu tīku. Tuvākajā nākotnē plānojam piedāvāt vismodernākos interaktīvās televīzijas pakalpojumus un citus jaunus pakalpojumus," raksta Rovere.

"Baltcom" vadītājs, kurš amatā stājās tikai septembra beigās, sīkāk par iespējamo apvienošanās darījuma veidu - vai par naudu, mainot abu kompāniju kapitāla daļas vai dibinot abiem uzņēmumiem kopēju īpašnieku - holdingkompāniju - nekomentēja, atsaucoties uz sarunu konfidencialitāti.

Jau ziņots, ka "Baltcom TV" un "Izzi" īpašnieki veic ekskluzīvas sarunas par abu uzņēmumu darbības apvienošanu un par apvienošanās nodomiem ir ziņots KP. Kopēja paziņojumā medijiem teikts, ka "iecerētā darījuma mērķis ir fokusēt kopējos uzņēmumu resursus tālākai interaktīvo pakalpojumu attīstībai un jaunu, mūsdienīgu tehnoloģiju ieviešanai".

Abas kompānijas pieder privātiem investoriem vai tā sauktajām privāta kapitāla (private equity) kompānijām. "Baltcom TV" īpašnieki ir "RPAX One S.A." (70%) , "Mackonar Impex Limited" (29,96%) un VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs"(0,4%). "Izzi" pastarpināti pieder Luksemburgas uzņēmumam "Contaq Latvian Cable Holding S.a.r.l.".

Slovēnijas pilsonis Rovere tika iecelts par "Baltcom" vadītāju, aizstājot Andrasu Pilleru, kurš tika iecelts par Ungārijas elektronisko mediju izplatīšanas kompānijas "Antenna Hungaria" jauno vadītāju. Ungārijas pilsonis Pillers paguva vadīt "Baltcom" tikai dažus mēnešus, iekams saņēma piedāvājumu vadīt uzņēmumu Ungārijā, kas atbilst Latvijas Valsts radio un televīzijas centram (LVRTC).

Rovere Slovēnijā vadīja savu konsultācijas kompāniju "Rovere Business and Financial Consulting" un pirms tam darbojās kā partneris Serbijas telekomunikāciju kompānijā "Targo Telekom". Viņš pārveidojis slovēņu kabeļtelevīzijas operatoru "Telemach d.o.o." par spēlētāju alternatīvo telekomunikāciju pakalpojumu sniedzēju tirgū Slovēnijā, liecina profesionālo kontaktu veidošanas sociālajā tīklā "Linkedin" atrodamie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!