Foto: LETA

Ceļu būves uzņēmumam SIA "Binders" 2013.gads noslēdzies ar labiem rezultātiem - provizoriskās aplēses liecina, ka uzņēmuma neauditētais apgrozījums pērn bija 76,5 miljoni eiro, kas tikai nedaudz atpaliek no uzņēmuma līdz šim lielākā apgrozījuma, kas tika sasniegts 2012.gadā - 78,6 miljoni eiro, žurnālistiem sacīja "Binders" valdes loceklis Normunds Luste.

Savukārt provizoriskā pērn gūtā peļņa ir tuvu trīs miljoniem eiro, sacīja uzņēmuma vadītājs.

"Šie rezultāti ir ļāvuši šī gada budžetā pirmo reizi pēc krīzes gadiem paredzēt investīcijas modernizācijai un attīstībai. Arī krīzes laiku mums veiksmīgi ļāva pārdzīvot tieši pirms krīzes veiktā nozīmīgā investīcija - Vangažu asfaltbetona rūpnīcas iegāde," norādīja Luste.

Viņš uzsvēra, ka viens no galvenajiem iemesliem, kas uzņēmumam ļāva noturēt apgrozījumu iepriekšējo periodu līmenī, ir tas, ka līdztekus ceļu būvniecībai un rekonstrukcijai "Binders" palielinājis darba apjomu arī specifisku infrastruktūras objektu un inženierkomunikāciju izbūvē. Uzņēmums piedalās konkursos par tiesībām būvēt un rekonstruēt tramvaja sliežu, dzelzceļa un lidlauku infrastruktūras objektus visā Latvijā. Tāpat katru gadu palielinās "Binders" veiktie ūdens un kanalizācijas tīklu izbūves apjomi.

Pagājušajā gadā "Binders" pabeidza 2010.gadā sākto autoceļa Tīnūži-Koknese rekonstrukciju. Uzņēmums atjaunoja vairāk nekā pusi no kopumā 60 kilometru garumā rekonstruētā un izbūvētā autoceļa E22 posma Tīnūži-Koknese. Atjaunotais posms apjoma ziņā ir viens no lielākajiem ceļu būves rekonstrukcijas objektiem Latvijā pēdējo 20 gadu laikā.

Pērn noslēgusies arī autoceļa Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža posma segas rekonstrukcija, ielu rekonstrukcija Kandavā un Preiļos, tramvaja sliežu infrastruktūras rekonstrukcija Rīgā no Juglas līdz Ropažu ielai, pabeigti apjomīgi ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas un izbūves darbi Jelgavā, Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku radiotehniskā posteņa rekonstrukcija Lielvārdes aviācijas bāzē un citi darbi.

Šogad "Binders" turpinās realizēt dažādu objektu izbūvi un rekonstrukciju Daugavpilī - vairāku ielu vai to posmu rekonstrukciju, ieskaitot apjomīgo tranzīta ielas A13 rekonstrukcijas projektu, Daugavpils pilsētas tramvaja līniju un pārveidošanas apakšstaciju renovāciju un citus darbus.

Jelgavā aprīļa vidū uzņēmums sāka satiksmes termināla apkalpošanai nepieciešamās ielu infrastruktūras izbūvi, tiks turpināts iepriekšējā sezonā sāktais ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstības projekts Valmierā, ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšanas darbi Katlakalnā un citi projekti.

Luste sacīja, ka pērn "Binders" ir iesniedzis piedāvājumus 98 iepirkumos un 26% no tiem uzvarējis. Šogad uzņēmums jau ir startējis 64 iepirkumos un 12 no tiem ieguvis tiesības slēgt līgumus.

"Binders" apgrozījums 2012.gadā bija 78,66 miljoni eiro un uzņēmums guva 2,51 miljona eiro peļņu.

Ceļu būves firma "Binders" dibināta 1993.gadā. Šajā periodā uzņēmums nostiprinājis savas pozīcijas Latvijas ceļu būvniecības nozarē un patlaban pēc apgrozījuma un citiem rādītājiem ir viena no lielākajām un jaudīgākajām ceļu būves kompānijām Latvijā.

"Binders" īpašnieki ir SIA "Arčers" (40%), Luste (30%) un Alvis Tanbergs (30%), liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!