Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā piena produktu un saldējuma ražošanas uzņēmumu grupa "Food Union", kurā ietilpst arī Latvijas uzņēmumi "Rīgas piena kombināts", "Rīgas piensaimnieks" un "Valmieras piens", saņēmusi investīcijas 214 miljonu eiro apmērā no vienas no Āzijas lielākajām privātā kapitāla firmām PAG un jau esošā investora "Meridian Capital", portālam "Delfi" pavēstīja uzņēmuma sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Mežgaile.

Mežgaile skaidro, ka "Food Union" pamata uzņēmējdarbība ir piena produktu un saldējuma ražošana Ziemeļeiropas tirgiem. PAG un "Meridian Capital" investīcijas atbalstīs "Food Union" paplašināšanos Ķīnā. Šajā Āzijas valstī "Food Union" jau ir gandrīz pabeidzis divu rūpnīcu būvniecību.

Papildus sniegtajām investīcijām PAG nodrošinās "Food Union" dziļas un specifiskas zināšanas par valsti, kā arī dalīsies ar būtisku darba pieredzi Ķīnas tirgū vadības komandas atbalstam. "PAG" investēs 161,6 miljonus eiro, bet "Meridian Capital" investēs 52,4 miljonus eiro "Food Union" uzņēmumu grupā.

"Food Union" grupas globālais vadītājs un dibinātājs Andrejs Beshmeļņickis paziņojumā apgalvo, ka 2016. gads uzņēmumu grupai bijis lielisks gads. "Eiropā esam nostiprinājuši savas pozīcijas vietējos tirgos un esam iegādājušies divas saldējuma ražotnes Norvēģijā un Rumānijā. Ķīnā uzsākām divu modernu piena pārstrādes rūpnīcu celtniecību, kuru ražotos augstas klases piena produktus Ķīnas patērētāji varēs iegādāties jau 2018. gada sākumā. PAG un "Meridian" investīcijas ir atbalsts "Food Union" stratēģijai, un mēs ar cerībām raugāmies uz sadarbību ar PAG, lai Ķīnā izveidotu spēcīgu piena produktu ražošanas uzņēmumu," tā Beshmeļņickis.

Savukārt PAG vadītājs Veijians Šans paudis prieku par iespēju sadarboties ar "Food Union" un "Meridian Capital", veidojot uzņēmumu, kas palīdzēs Ķīnā ražot labākos piena produktus. "Meridian Capital" vadošais partneris Askars Alšinbajevs paudis, ka "ienākšana Ķīnā, kas ir viens no lielākajiem un ātrāk augošajiem patērētāju tirgiem pasaulē, ir nozīmīgs solis "Food Union" uzņēmumu grupai." Tāpat viņš sacījis, ka ir pārliecināts, ka, sadarbojoties ar PAG, uzņēmums "varēs īstenot savu stratēģiju — ražot Eiropas kvalitātes piena produktus, kurus prasīgie ķīniešu patērētāji baudīs un tiem uzticēsies."

Eiropā "Food Union" grupa turpinās izstrādāt un ražot augstas pievienotās vērtības produktus piena un saldējuma segmentā, stiprināt tirgus pozīciju Baltijā, Ziemeļvalstīs, Centrālajā un Austrumeiropā, NVS valstīs, kā arī paplašināt eksporta iespējas Tuvajos Austrumos un Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!