Foto: DELFI

Igaunijas Nekustamā īpašuma investīciju fonds "EfTEN Real Estate Fund II" no Vācijas kompānijas "Catella Real Estate" iegādājies augstākā līmeņa biroju ēku "Duntes Biroji", kas atrodas Rīgā, Duntes ielā 6, un tas ir septītais kompānijas investīciju projekts Latvijā un lielākais projekts, ko pārvalda "EfTEN Capital Latvia", informēja "EfTEN".

2007. gadā Igaunijas kompānijas "Merko" uzbūvētās ēkas "Duntes Biroji" platība ir 18 tūkstoši kvadrātmetru. Tās nomnieku vidū ir starptautiski pazīstamas kompānijas, piemēram, "Statoil", "Samsung", "Premier Capital" ("McDonald's"), "LHV Bank", "Royal Canin", "Takeda" un citi, informēja "EfTEN Capital".

Biroju ēku veido divdaļīga septiņstāvu būve ar plašu stikla ātriju.

"Ar prieku paziņojam par jau otro "Eften Real Estate Fund II" darījumu 2015.gadā pēc viesnīcas "Radisson Blu Sky" Tallinā pārņemšanas. "Duntes Biroji" lieliski iekļaujas "EfTEN" portfelī un darījums ļoti labi atbilst fonda pamata investīciju stratēģijai," paziņoja fonda pārvaldnieks Viljars Arakass.

"Duntes Biroji" ir līdz šim lielākā atsevišķā "EfTEN" investīcija Latvijā. Puses vienojušās darījuma summu neatklāt. Darījumu finansē Latvijas banka SEB.

"EfTEN Real Estate Fund II" tika izveidots šogad, lai par 45 miljoniem eiro pilnībā pārņemtu kompāniju "Astlanda Hotelli", kurai pieder un kas pārvalda viesnīcu "Radisson Blu Sky" Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!